Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. június 27. 16:28

Opera 7: magyarítás minden platformhoz

Nem hivatalos ugyan, de működik: elkészült egy magyar nyelvi fájl az Opera böngésző új, 7-es verzióihoz. A leginkább gyorsasága miatt népszerű böngésző így magyar felülettel is használható gyakorlatilag valamennyi platformon.

Opera Software[HWSW] Nem hivatalos ugyan, de működik: elkészült egy magyar nyelvi fájl az Opera böngésző új, 7-es verzióihoz. A leginkább gyorsasága miatt népszerű böngésző így magyar felülettel is használható gyakorlatilag valamennyi platformon.

A magyar nyelvi fájl -- lévén nem hivatalos kiadás -- egyelőre a fordító, Szalkovszky Tibor honlapjáról tölthető le. A fájlt az Opera profil mappájába érdemes bemásolni bár a hetes széria böngészői már csak a fájlkiválasztást engedik, a korábbi verziókból ismert, a megtalált nyelvi fájlokat mutató legördülő menü itt nem működik. Jelentős változás, hogy a az Opera 7.x honosított változataiban már nincs különbség windowsos, linuxos és mac-es kiadás között, a nyelvi fájl valamennyi operációs rendszer alatt használható.

Szintén az Operához kapcsolódó hír, hogy elindult egy magyar nyelvű levelezőlista a böngésző barátainak. A -- szintén nem hivatalos -- lista a Yahoogroups-on található, webcíme: http://groups.yahoo.com/group/operahungary/, illetve feliratkozni a következő címre küldött e-mailben lehet: operahungary-subscribe@yahoogroups.com.

Szólj hozzá a fórumban!

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról