Szerző: Barna József

2003. június 27. 09:20

Az első negyedévben csökkent a monitorok forgalma

[CNET] A DisplaySearch piackutató vállalat által kiadott friss jelentés szerint az idei első negyedévben csökkent a monitorok forgalma. A folyadékkristályos (LCD) kijelzők részesedése azonban tovább nőtt.

HIRDETÉS

[CNET] A DisplaySearch piackutató vállalat által kiadott friss jelentés szerint az idei első negyedévben csökkent a monitorok forgalma. A folyadékkristályos (LCD) kijelzők részesedése azonban tovább nőtt.

A DisplaySearch adatai szerint az első negyedév során 28,6 millió monitort forgalmaztak a gyártók, ami 12 százalékkal alacsonyabb a negyedik negyedéves eladási adatoknál és 1 százalékkal múlja alul a tavalyi év megfelelő időszakának forgalmát. A hagyományos katódsugárcsöves monitorok részesedése az időszakban 62 százalékra csökkent a korábbi 69 százalékról. E kijelzők darabszám szerinti forgalma a megelőző negyedévhez képest 21 százalékkal 17,8 millió darabra esett vissza.

Az LCD-monitorok eladásai ugyanakkor növekedtek: az idei első negyedévben 8 százalékkal több folyadékkristályos kijelző talált gazdára, mint a megelőző negyedévben. A 10,6 millió darabos forgalom egyben 37 százalékos piaci részesedést jelent, ami jelentős emelkedés az előző negyedéves 30 százalékhoz képest.

Ami a gyártók szerinti megoszlást illeti: továbbra is a Samsung áll a piac élén 13,5 százalékos részesedéssel. A második helyen lévő Dell részesedése 13,4 százalék, míg a harmadik Hewlett-Packardé 7,2 százalék. Az LCD-monitorok legnagyobb szállítója ugyanakkor a Dell, mégpedig 16 százalékos részesedéssel. E szegmensben a második helyen áll a Samsung 8,9 százalékkal, és harmadik a HP 7,5 százalékkal.

A DisplaySearch kiemelte azt is, hogy az európai LCD-piac jelentős mértékben bővült. Míg a lapos kijelzők forgalma kontinensünkön 19 százalékkal emelkedett, addig Észak-Amerikában 3 százalékkal csökkent. Ezzel Európa vált az LCD-monitorok legnagyobb piacává.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 17:56

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.