:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. június 26. 18:15

Elektronikai alkatrészgyár Komáromban -- tizenötmilliárdos befektetés

[Világgazdaság, origo| Elektronikai alkatrészgyár építéséről határozott a tajvani Foxconn. A Komáromi Ipari Parkban építendő gyárban 30 fővel 2004 márciusában indul a termelés, ám a létszámot két évvel később 1500-1700 főre emelnék. A beruházás végső értéke elérheti a 13-15 milliárd forintot is -- adta hírül az [origo] és a Világgazdaság .

[Világgazdaság, origo| Elektronikai alkatrészgyár építéséről határozott a tajvani Foxconn. A Komáromi Ipari Parkban építendő gyárban 30 fővel 2004 márciusában indul a termelés, ám a létszámot két évvel később 1500-1700 főre emelnék. A beruházás végső értéke elérheti a 13-15 milliárd forintot is -- adta hírül az [origo] és a Világgazdaság.

A tajvani Hon Haihoz tartozó Foxconn megrendelői közé tartozik a Dell, a Motorola, a Hewlett-Packard, a Nokia és Sony -- ez utóbbi PlayStation 2 játékkonzoljába is építenek Foxconn termékeket. A Nokiának szintén Komáromban épült fel a mobiltelefonokat gyártó üzeme, melyet 2000 májusában adtak át. A Nokia komáromi beruházásának értéke 25 milliárd forint volt.

A Foxconn nem csak hazánkban, hanem Csehországban is bővíti termelési kapacitását: a pardubicei gyáregység bővítésére 2004-ig bezáróan kerül sor. A Hon Hai csehországi gyára 35 millió cseh koronás bevételével (280 milliárd forint) az ország vállalatainak tizes toplistájába is bekerült -- írta az [origo].

A komáromi beruházás kapcsán a Hon Hai nem kért kedvezményt a helyi önkormányzattól, csak az ipari parkban a leendő gyár területén az infrastruktúra mihamarabbi kiépítését.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 19:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.