Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. június 26. 14:07

Új összekapcsolási szerződést kötött az eTel Magyarország és a Matáv

Lukács Tamás, az eTel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Klaus Müller, a Matáv igazgatója, és Vígné Szalontai

[HWSW] Lukács Tamás, az eTel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Klaus Müller, a Matáv igazgatója, és Vígné Szalontai Katalin, a Matáv értékesítési igazgatóhelyettese aláírta a két cég közötti új, a május 19-én a Hírközlési Döntőbizottság (HDB) által jóváhagyott LRIC árakon alapuló összekapcsolási szerződést, amely -- a két szolgáltató között tavaly májusban aláírt megállapodást követően -- fizikailag is lehetővé teszi az összekapcsolódást.

Az eTel Magyarország a távközlés liberalizációs folyamatának kezdetén, 2002 januárjában nyújtotta be az összekapcsolásra vonatkozó első ajánlatát a Matávnak. Az eTel volt Magyarországon az első nem mobil távközlési szolgáltató, amely az új hírközlési törvény feltételei szerint kötött összekapcsolási szerződést egy másik telekommunikációs szolgáltatóval, a Pannon GSM-mel, majd a többi szolgáltató vállalattal is sorra megállapodott. A Matávval az első megállapodás 2002 májusában köttetett, a tényleges összekapcsolódás lehetősége pedig most teremtődött meg.

A HDB május 19-én fogadta el a Matáv új, az Európai Unióban bevett szabályok szerint számított hálózat összekapcsolási és bérelt vonali referenciaajánlatát, az úgynevezett MARIO-t. Az újonnan elfogadott összekapcsolási díjak 18 százaléktól 37 százalékig terjedő mértékű csökkenést jelentenek a korábbi díjakhoz képest.

a címlapról

dualsense

0

Bemutatkozott a PS5 kontrollere

2020. április 8. 12:30

A Sony az elődökhöz képest alaposan átrajzolt vezérlője DualSense néven debütál.