Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. június 26. 14:07

Új összekapcsolási szerződést kötött az eTel Magyarország és a Matáv

Lukács Tamás, az eTel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Klaus Müller, a Matáv igazgatója, és Vígné Szalontai

[HWSW] Lukács Tamás, az eTel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Klaus Müller, a Matáv igazgatója, és Vígné Szalontai Katalin, a Matáv értékesítési igazgatóhelyettese aláírta a két cég közötti új, a május 19-én a Hírközlési Döntőbizottság (HDB) által jóváhagyott LRIC árakon alapuló összekapcsolási szerződést, amely -- a két szolgáltató között tavaly májusban aláírt megállapodást követően -- fizikailag is lehetővé teszi az összekapcsolódást.

Az eTel Magyarország a távközlés liberalizációs folyamatának kezdetén, 2002 januárjában nyújtotta be az összekapcsolásra vonatkozó első ajánlatát a Matávnak. Az eTel volt Magyarországon az első nem mobil távközlési szolgáltató, amely az új hírközlési törvény feltételei szerint kötött összekapcsolási szerződést egy másik telekommunikációs szolgáltatóval, a Pannon GSM-mel, majd a többi szolgáltató vállalattal is sorra megállapodott. A Matávval az első megállapodás 2002 májusában köttetett, a tényleges összekapcsolódás lehetősége pedig most teremtődött meg.

A HDB május 19-én fogadta el a Matáv új, az Európai Unióban bevett szabályok szerint számított hálózat összekapcsolási és bérelt vonali referenciaajánlatát, az úgynevezett MARIO-t. Az újonnan elfogadott összekapcsolási díjak 18 százaléktól 37 százalékig terjedő mértékű csökkenést jelentenek a korábbi díjakhoz képest.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról