Szerző: Vörös Péter

2003. június 25. 16:27

Ericsson-IBM IT-szolgáltatási megállapodás

[WSJ] Az Ericsson bejelentette, hogy mintegy 1000 alkalmazottja fog átkerülni az IBM-hez annak az outsourcing megállapodásnak keretében, amelynek alapján a világ elsőszámú IT-szolgáltatója fogja végezni az IT-feladatok egy részét a svéd cégnél.

HIRDETÉS

[WSJ] Az Ericsson bejelentette, hogy mintegy 1000 alkalmazottja fog átkerülni az IBM-hez annak az outsourcing megállapodásnak keretében, amelynek alapján a világ elsőszámú IT-szolgáltatója fogja végezni az IT-feladatok egy részét a svéd cégnél.

A távközlésiberendezés-gyártó óriás közölte, hogy várhatóan október vége előtt aláírják a tevékenység-kihelyezési szerződést. A felek egyelőre nem hozták nyilvánosságra az ügylet pénzügyi részleteit. A mostani lépés hasonló az áprilisban bejelentett ötéves Ericsson-Hewlett-Packard megállapodáshoz, amelynek keretében szintén mintegy 1000 Ericsson-alkalmazott kerül át a HP-hez.

A svéd vállalat tavaly ősszel jelentette be, hogy a tervek szerint szinte az összes IT-feladatot outsourcing keretében oldják meg a jövőben; ettől azt várja a cég, hogy csökkennek a költségek és rugalmasabban lehet dönteni a kiadásokról akkor, ha változnak az iparág körülményei.

James Borup, az Ericsson szóvivője elmondta, hogy a vállalat egy kis csoportot megtart a két partnerrel fenntartott kapcsolat kezelésére. "Az IBM esetében a outsourcing az alkalmazások fejlesztésére, karbantartására és implementációjára terjed ki. A partnerkapcsolatok irányítását egy kis Ericsson-csoport fogja végezni" -- mondta James.

Miután a telefonszolgáltatók kereslete egyre csökken a hálózati berendezése iránt, az Ericsson több mint 40 ezer alkalmazottól vált meg 2001 eleje óta: a cég tervei szerint jövőre a létszám 47 ezerre csökken, szemben a 2001-es 107 ezerrel. Az Ericsson 5,4 milliárd dollárt vesztett 2001 eleje óta.

Az ipar immár hároméves válsága miatt az Ericsson vetélytársai is egyre inkább alkalmaznak külsős cégeket egyes IT-tevékenységek elvégzésére. A Motorola márciusban kötött egy tíz évre szóló, 1,6 milliárd dollár értékű megállapodást a Computer Sciences Corp.-nel (CSC), amelynek keretében IT-szolgáltató vállalat végzi a Motorola IT-infrastruktúrájának működtetését. Az ügylet részeként 1300 Motorola-alkalmazott kerül át CSC-hez.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 18:24

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.