Szerző: Bodnár Ádám

2003. június 24. 11:54

Júliusban kerül piacra a Gateway tenyérgépe

Az egyik legnagyobb amerikai PC-gyártó, a Gateway a Windows Mobile 2003 operációs rendszer premierje kapcsán közölte, hogy júliusban saját márkanévvel ellátott tenyérgépet kíván piacra dobni.

Az egyik legnagyobb amerikai PC-gyártó, a Gateway a Windows Mobile 2003 operációs rendszer premierje kapcsán közölte, hogy júliusban saját márkanévvel ellátott tenyérgépet kíván piacra dobni.

A Gateway 100X névre keresztelt készülék 400 MHz-es Intel XScale processzorra épül, 32 Mbyte ROM mellett 64 Mbyte RAM-ot, SD/MMC és CompactFlash bővítőhelyet és 3,5 hüvelyk átlójú színes kijelzőt tartalmaz. A Windows Mobile 2003 operációs rendszert futtató készüléket a Lite-On gyártja a Gateway részére. A tenyérgépet a vállalat elsősorban üzleti felhasználóknak szánja majd, az ára 300 dollár körül alakul.

A jelentős átszervezésen áteső Gateway teljesen új szereplő a PDA-piacon. A vállalat képviselői már korábban is hangoztatták, hogy a számítógépek mellett idén különös hangsúlyt fektetnek a kiegészítőkre és szórakoztatóelektronikai eszközökre, ennek keretében a Gateway most belép a tenyérgépek piacára.

A Gateway bejelentette, hogy az idei év során mintegy 15 szórakoztatóelektronikai terméket és kiegészítőt dob piacta a saját márkaneve alatt. Roderick M. Sherwood pénzügyi vezérigazgató elmondta, hogy a tavalyi pénzügyi évben a Gateway bevételének 87 százaléka a PC-értékesítésből származott, azonban 2005-re ezt 60 százalékra szeretnék csökkenteni.

A tavalyi pénzügyi évben a Gateway 4,2 milliárd dolláros forgalom mellett 309 millió dollár -- részvényenként 95 cent -- veszteséget ért el. A vállalat arra számít, hogy idei forgalma 16 százalékkal 3,5 milliárd dollárra esik vissza, a veszteség pedig részvényenként 93 centet tesz ki.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról