Szerző: Ady Krisztián

2003. június 23. 10:37

Mobiltelefon és vezeték nélküli hagyományos készülék egyben a Verizon új telefonja

[News.com] Különleges vezeték nélküli telefon-mobiltelefon kombót dob piacra az egyik legnagyobb amerikai telekommunikációs szolgáltató, a Verizon Communications. A One névre keresztelt hibrid telefon a vezetékes vonalra kötött bázisállomás hatósugarán belül az olcsóbb vezetékes kapcsolatot használja, míg a hatótávolságon kívül mobiltelefonként funkcionál.

[News.com] Különleges vezeték nélküli telefon-mobiltelefon kombót dob piacra az egyik legnagyobb amerikai telekommunikációs szolgáltató, a Verizon Communications. A "One" névre keresztelt hibrid telefon a vezetékes vonalra kötött bázisállomás hatósugarán belül az olcsóbb vezetékes kapcsolatot használja, míg a hatótávolságon kívül mobiltelefonként funkcionál.

A kombó telefont egyelőre csak Chicagóban lehet megvásárolni, ahol a Verizon "publikus" tesztelést végez a vállalkozó kedvűek segítségével. Az új telefonnal és az új szolgáltatással egyelőre nagyon óvatosan bánik a Verzion, csupán egyetlen újabb városban, New Yorkban lehet majd megismerkedni a "One" által nyújtott előnyökkel, várhatóan a jövő évtől.

A Verizon szóvivője, Briana Gowing ugyanakkor elmondta: a Verizon a tesztek tapasztalaitól függően egyéb területeken is elérhetővé kívánja tenni a szolgáltatást és az új készüléket. A telekommunikációs cégek minden lehetőséget megragadnak az előfizetői létszám növelésére, ezért a közeljövőben más gyártóktól származó, hasonló funkciókat nyújtó készülékek is feltűnhetnek a piacon és más telekommunikációs társaságok is indíthatnak hasonló szolgáltatásokat. A hibrid készülék kifejlesztését körülbelül két évvel ezelőtt kezdték meg.

A vezetékes telefonvonalak számának csökkenése nem csak hazánkban feltűnő jele a mobil kommunikáció előretörésének. A tengerentúlon is problémákat okoz a vezetékes szolgáltatók számára az a tény, hogy a legtöbb mobiltulajdonos megelégszik egyetlen elérhetőségi forrással, főleg, ha az mobilkommunikációs eszköz, és nem tart igényt a lényegesen ritkábban használt vezetékes telefonjára. Az ilyen hibrid készülékek ezt a tendenciát törhetik meg, átmenetet képezve a mobiltelefon kényelme és a vezetékes telefon tarifaelőnye között.

A "One" telefont és szolgáltatást csak a Verizon Avenue nyújtja, mely vezetékes telefonálási és szélessávú internetelérési szolgáltatásokat nyújt a város központjában lakók számára. Az új hibrid telefonkészülék 200 dollárba kerül.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról