Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. június 20. 16:25

Átadták a GTS-Datanet új székházát

A mai napon adták át a GTS-Datanet új székházát. Az egymilliárd forintos beruházással elkészült komplexumot Kovács Kálmán informatikai miniszter avatta fel. A tizenkétezer négyzetméter alapterületű budaörsi távközlési központban négyszáz négyzetméter alapterületű - légkondicionált és tűzvédelemmel ellátott - gépterem is található. A GTS-Datanet költözését az is indokolta, hogy a vállalat dolgozóinak létszáma az elmúlt 9 hónapban mintegy 14 százalékkal növekedett.

[HWSW] A mai napon adták át a GTS-Datanet új székházát. Az egymilliárd forintos beruházással elkészült komplexumot Kovács Kálmán informatikai miniszter avatta fel. A tizenkétezer négyzetméter alapterületű budaörsi távközlési központban négyszáz négyzetméter alapterületű - légkondicionált és tűzvédelemmel ellátott - gépterem is található. A GTS-Datanet költözését az is indokolta, hogy a vállalat dolgozóinak létszáma az elmúlt 9 hónapban mintegy 14 százalékkal növekedett.

A GTS-Datanet 2002-ben vásárolta meg a tizenkétezer négyzetméter alapterületű budaörsi HUB távközlési állomást azzal a céllal, hogy a vállalat szolgáltatási, és üzemeltetési egységeit egy helyen vonhassa össze. A teljes mértékben klimatizált létesítményben ezerötszáz négyzetméter alapterületű, EU-követelményeknek megfelelő irodarészt hoztak létre, amelyhez hatvanszemélyes étkezőrész, és százhúsz férőhelyes parkoló csatlakozik. Az új GTS-székház a legkorszerűbb igényeket is kielégítő, négyszáz négyzetméter alapterületű új gépteremnek is helyet ad. A létesítményt 1000 KVA-es hálózati betáplálású áram látja el, amelyhez kettős redundanciával kialakított tartalék áramforrások csatlakoznak.

A GTS-Datanet székház átadásán tartott sajtótájékoztatón Kovács Kálmán miniszter utalt rá: a készülő új Hírközlési Törvény csökkenti a távközlési piac versenykorlátait, így indokolt a GTS-Datanet optimizmusa, emberi és anyagi tőkét egyaránt érdemes Magyarországon távközlési szolgáltatásokba invesztálni. A miniszter szerint hazánk lakosságának internetelérése 2006-ra elérheti az EU-átlagot.

Szathmári Géza, a GTS-Datanet vezérigazgatója kifejtette: a tíz éves szolgáltatói múltra visszatekintő vállalat jelentős fejlesztésekkel igyekszik hozzájárulni az információs társadalom kialakításához. Ennek a folyamatnak a következő állomásához érkezett el most, az egymilliárdos beruházással elkészült központ felavatásával.

A vezérigazgató kijelentette, hogy bizakodóak a távközlési piac jövőjét illetően. A vállalat dolgozóinak több mint tíz százaléka foglalkozik a távközlési szolgáltatókkal kötendő szerződésekkel, melynek eredményeként a GTS-Datanet az első olyan Matávtól független cég, amelynek valamennyi távközlési szolgáltatóval van érvényes összekapcsolási szerződése.

A GTS-Datanet 2002. évi árbevétele több mint kilencmilliárd forint volt, és tavalyi üzemi eredménye (EBITDA) meghaladja az egymilliárd forintot, a szolgáltató ügyfeleinek száma pedig elérte a 35 ezret. A vállalat idén új piaci szegmens meghódításába kezdett az országos szintű ISDN hangszolgáltatás beindításával: a GTS hálózatán keresztül bonyolódó kedvezményes hívások előnyeit számos üzleti ügyfél élvezi.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról