Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. június 18. 14:20

Vezetékes telefonvonal volt Matáv-ügyfeleknek -- 100 forintért

100 forintos belépési díjért kínál a Matáv vezetékes telefont a volt ügyfeleinek. Azokat, akik 2002 szeptembere és 2003 márciusa között mondták vissza előfizetésüket a Matáv direkt marketing levélben kereste meg. Célja, hogy a korábbi ügyfeleivel megismertesse újabb díjcsomagjait is - és persze, hogy visszatérésre csábítsa őket.

[HWSW] 100 forintos belépési díjért kínál a Matáv vezetékes telefont a volt ügyfeleinek. Azokat, akik 2002 szeptembere és 2003 márciusa között mondták vissza előfizetésüket a Matáv direkt marketing levélben kereste meg. Célja, hogy a korábbi ügyfeleivel megismertesse újabb díjcsomagjait is - és persze, hogy visszatérésre csábítsa őket.

Az előfizetők kevésbé a beszélgetések, inkább az alapdíj árára érzékenyek -- tájékoztatta lapunkat Nagy Eszter, a Matáv Lakossági Szolgáltatások Üzletágának portfólióvezetője. 2002 szeptemberében a Matáv emelte a vezetékes telefonok alapdíját (2998-ról 3080 forintra), s ezt követően az átlagosnál többen mondták le előfizetésüket, ezért most a 2002 szeptembere után telefonjukat lemondó volt előfizetőket keresték meg akciós ajánlatukkal. A Hírközlési Felügyelet adatai szerint egyébként 855 412 előfizetője volt a Matávnak 2002 év végén, s csak a második félévben 17 057-en mondtak le vonalas telefonjukról.

A Matáv ajánlata szerint a listaáron magánszemélyeknek 33 750 forintos belépési díj helyett 100 forintért szerelik fel ismét a telefonvonalat. A kedvezményes csatlakozással együtt nem kötelező hűségszerződést is aláírni, ám a ha a választott díjcsomag feltételei közt egyébként szerepel fél- vagy egy éves elkötelezettség, akkor ezt az új előfizetőnek is el kell fogadnia -- mondta Nagy Eszter.

A június végéig tartó akció során több ezer olyan volt előfizetőt kerestek meg, akiknek nem volt díjtartozásuk a lemondás pillanatában. A korábbi ügyfelek 4 százaléka döntött úgy, hogy ismét előfizet Matáv vonalra, ami -- Nagy szerint -- a direkt marketinges megkeresések esetén igen jó aránynak számít. A Matáv 2003 szeptemberétől ismét hasonló akciót tervez: akkor a 2002 szeptember előtt és a 2003 márciusa után lemondott vonalak előfizetőit keresi fel 100 forintos ajánlatával.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról