:

Szerző: roberto

2003. június 17. 22:49

Linus Torvalds a Transmetától az OSDL-hez igazol át

[OSDL.org] A Linux vállalati szférában való

[OSDL.org] A Linux vállalati szférában való elterjedéséért 2000-ben alapított Open Source Development Lab (OSDL) és az energiatakarékos, Intel-kompatibilis lapkáiról ismert Transmeta ma közösen jelentették be, hogy a Linux kernel megalkotója és vezető fejlesztője, Linus Torvalds ezentúl az OSDL munkatársa lesz, és idejét teljes mértékben a Linux fejlesztésének fogja szentelni.

Az oregoni székhelyű OSDL egy nonprofit szervezet, amely azoknak a linuxos fejlesztőknek kíván segítséget nyújtani, akik üzletileg is értékes szolgáltatásokkal bővítik a Linux rendszerek tudását. A fejlesztők a laborban a legújabb technikai eszközöket, vállalati kiszolgálókat ismerhetik meg, illetve maga a labor is szellemi központ a szakemberek számára. Az OSDL támogatói közt a Transmetán kívül olyan cégek találhatók, mint a Cisco, a Dell, a Fujitsu, a HP, a Hitachi, az IBM, az Intel, az NEC, továbbá számos szoftvercég, köztük a két legnagyobb Linux-disztribútor, a Red Hat és a SuSE.

Torvalds a Transmetától igazol át az OSDL-hez, Matthew R. Perry a Transmeta elnök-vezérigazgatója a hír kapcsán elmondta, hogy a finn programozó a Transmeta fejlesztőcsapatának fontos tagja volt, de a cég teljes mértékben támogatja Torvalds feltörekvő, nyílt forráskódú rendszerek irányában tanúsított érdeklődését és törekvéseit. Az OSDL elnök-vezérigazgatója, Stuart Cohen szerint Torvalds döntése, hogy csatlakozik az OSDL-hez, megerősíti a szervezet küldetésének jogosultságát, és ahogy Cohen fogalmazott: "az OSDL egy egyetlen olyan szervezet, ahol a linuxos fejlesztők, vásárlók és a cégek egyenjogúak".

"Linus Torvalds hatalmas megbecsülést ad az OSDL törekvéseinek, amelyek a Linux fejlődését a vállalati számítástechnika irányába terelik" -- kommentálta a közleményt George Weiss, a Gartner piackutató cég alelnöke és kutatási igazgatója, hozzátéve, hogy "a piac még mindig azt kérdezi, hogy milyen gyorsan és milyen messzire juthat el a Linux, mint vállalati platform. Az OSDL-nek Linusszal együtt vezető szerepe lesz ezen kérdések megválaszolásában".

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.