Szerző: Bodnár Ádám

2003. június 17. 13:24

Kedvező pénzügyi évet zárt az Oracle Hungary

[NetAktív] Az Oracle Hungary Kft. a 2003-as pénzügyi év negyedik negyedévében növelte árbevételét mind az előző negyedévhez, mind az előző pénzügyi év hasonló időszakához képest. Az elért eredmény egyik kulcsa a cég és partnerei közötti kapcsolat erősödése volt. Az Oracle partnereken keresztüli eladásai 5%-kal növekedtek a 2003-as pénzügyi évben.

[NetAktív] Az Oracle Hungary Kft. a 2003-as pénzügyi év negyedik negyedévében növelte árbevételét mind az előző negyedévhez, mind az előző pénzügyi év hasonló időszakához képest. Az elért eredmény egyik kulcsa a cég és partnerei közötti kapcsolat erősödése volt. Az Oracle partnereken keresztüli eladásai 5%-kal növekedtek a 2003-as pénzügyi évben.

Az eredményes üzleti évet számos nagyszabású projekt alapozta meg. A 2003-as pénzügyi évben növekedett az érétkesítések volumene a telekommunikációs szektorban, amely olyan kiemelkedő fejlesztéseknek köszönhető, mint a Westel Mobil Távközlési Rt. számára készített ügyfélérték-számítási rendszer, valamint a számukra kialakított mobil internetes portál.

Az elmúlt pénzügyi évben az Oracle a kormányzati szektorban megőrizte és tovább erősítette vezető pozícióját. A legjelentősebb fejlesztések egyike az APEH-nél használt adatbázisok konszolidációs projektje volt.

A vállalat számára fontos eredmény, hogy a Miniszterelnöki Hivatalon belül működő Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatósága bruttó 2,25 milliárd forint értékben 2 éves keretszerződést kötött az Oracle Hungary Kft.-vel, így a központosított közbeszerzés keretében a szervezetek közvetlenül juthatnak hozzá az Oracle termékeihez.

2003 hozta az igazi áttörést az adattárházak és üzleti intelligencia rendszerek terén. A legjelentősebb projektek közé tartozott az OTP Bank Rt. ügyféltranzakciókat feldolgozó és elemző Tranzakciós Adattárházának megvalósítása, illetve a MAVIR adattárház projekt, amelyet partner segítségével valósított meg az Oracle.

Az Oracle alkalmazások területén többek között a MÁV Rt.-nél zajlott le eredményes projekt, amely az EU követelmények sikeres implementálását célozta. A Dunapack Rt.-nél új vállalatirányítási rendszer került bevezetésre, a Szerencsejáték Rt.-nél pedig a korábbi évek nagyszabású projektjeinek folytatásaként, az Oracle Financial 10.7 verziójának migrációja történt meg a legújabb Oracle Applications 11i verzióra.

A Linux operációs rendszer vállalati szintű felhasználása terén új eredményként az Első Magyar Kábel TV-nél került bevezetésre az eBusiness Suite alkalmazáscsomag.

Nagyban hozzájárult a kedvező eredmények eléréséhez, hogy az Oracle az elmúlt év során tovább erősítette kapcsolatát a termékeit és szolgáltatásait értékesítő partnereivel, illetve tovább bővítette ezek körét. A vállalat jelenleg 192 partnerrel áll kapcsolatban, és licenszeladásainak közel kétharmadát közös üzletekben valósítja meg. Magyarországon jelenleg 13 vállalat rendelkezik kiemelt, Oracle Certified Partner minősítéssel.

A 2003-as pénzügyi évben az üzletmenetet érintő két fontos területen személyi változás is történt a menedzsmentben. A közigazgatási szektor kereskedelmi vezetője a negyedik negyedévben csatlakozó Szűcs Ákos, a partnerkapcsolati igazgató pedig a cégnél kilenc éve dolgozó Klotz Tamás lett.

A következő év során az Oracle Hungary elsősorban a kormányzati szektorban látja a piac növekedésének lehetőségét, hiszen az EU csatlakozás miatt a közigazgatás terén számos jelentős informatikai fejlesztés várható. A versenyszférában továbbra is a hatékonyabb működésre való törekvés, az integráció és a konszolidáció lesz jellemző.

Ennek megfelelően az Oracle az ezeket célzó megoldások terén vár új megrendeléseket (CRM, adattárház-megoldások, üzleti intelligencia rendszerek, megtérülés-számítási projektek, alkalmazások verzió-korszerűsítése). Az Oracle az irodai együttműködést segítő Collaboration Suite megoldás hazai piaci bevezetésével is a költséghatékony informatikai infrastruktúra kialakítását igyekszik segíteni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról