:

Szerző: Barna József

2003. június 13. 08:45

Tovább nőtt az Adobe nyeresége

[WSJ, CNET] Az Adobe Systems tegnap hozta nyilvánosságra második pénzügyi negyedéves eredményeit. Az új termékek bevezetésének köszönhetően az egyebek mellett a Photoshop és Acrobat szoftvereiről ismert vállalat forgalma és nyeresége egyaránt nőtt.

[WSJ, CNET] Az Adobe Systems tegnap hozta nyilvánosságra második pénzügyi negyedéves eredményeit. Az új termékek bevezetésének köszönhetően az egyebek mellett a Photoshop és Acrobat szoftvereiről ismert vállalat forgalma és nyeresége egyaránt nőtt.

A május 30-án véget ért második pénzügyi negyedévben az Adobe 320,1 millió dolláros árbevételt ért el, szemben a tavalyi év bázisidőszakának 317,4 millió dolláros forgalmával. A nettó nyereség 64,2 millió dollár, részvényenként 27 cent volt, míg egy évvel ezelőtt 54,3 millió dollárra, részvényenként 23 centre rúgott. Az egyszeri költségeket nem számolva a profit 66,7 millió dollárt, részvényenként 28 centet tett ki, ami egy centtel felülmúlja a Thomson First Call által megkérdezett elemzők prognózisát.

A vállalat a negyedév során jelentette be az új Acrobat 6.0 termékcsaládot, mely a professzionális kreatív szakemberek, nagyvállalatok és munkacsoportok számára átfogó dokumentumkészítő megoldást kínál. Shantanu Narayen, az Adobe termékekért felelős alelnöke elmondta, hogy az új Acrobat Professional eladásai felülmúlták a várakozásokat, míg a felhasználók egyelőre nem haraptak rá a lecsupaszított Acrobat Elementsre. A vezető egyben kiemelte, hogy az InDesign kiadványszerkesztő szoftver forgalma éves szinten 47 százalékkal emelkedett, dacára a rivális QuarkXPress új verziója küszöbön álló megjelenésének.

A jelenlegi, harmadik pénzügyi negyedévre a vállalat 300-315 millió dollár közötti árbevételt vár, 22-25 centes részvényenkénti profit mellett. Az Adobe elmondása szerint a prognosztizált visszaesés hátterében az európai és ázsiai piacokon várható szezonális nyári keresletcsökkenés áll. Egy évvel korábban a vállalat 284,9 millió dolláros forgalom mellett 19 centes részvényenkénti nyereséget ért el.

Az Adobe tegnap tőzsdezárás után hozta nyilvánosságra pénzügyi jelentését. A vállalat részvényeinek árfolyama a rendes kereskedésben 0,45 százalékkal 35,98 dollárra emelkedett, majd a tőzsdezárás után több mint 10 százalékkal 32,30 dollárra esett vissza.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 18:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.