Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Új, Centrino-alapú notebookot és Tablet PC-t dob piacra a Gateway

Bodnár Ádám, 2003. június 12. 12:00
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Gateway ma mutatja be Centrino-alapú ultrakönnyű noteszgépét és Tablet PC számítógépét.

A Gateway ma mutatja be Centrino-alapú ultrakönnyű noteszgépét és Tablet PC számítógépét.

A számítógépeket elsősorban üzleti felhasználóknak szánja a cég. Mindkét konfiguráció a Centrino lapkacsaládra, azaz Pentium M processzorra, integrált videovezérlőt tartalmazó i855GM chipkészletre és Intel PRO/Wireless 2100 vezeték nélküli hálózati vezérlőre épül.

A Gateway 200 notebook mindössze 1 hüvelyk (2,54 cm) vastag és kevesebb mint 2 kilogrammot nyom. A számítógépet 1,4 vagy 1,6 GHz-es Pentium M processzorral, legfeljebb 60 Gbyte-os merevlemezzel, CD-ROM, CD-RW/DVD-ROM vagy DVD-RW meghajtóval lehet rendelni. A 14,1 hüvelykes kijelzővel felszerelt notesz egy feltöltéssel több mint 4 óra akkumulátoros működésre képes, ára 1599 dollártól indul.

A Centrino processzoros Tablet PC nem más, mint a Motion Computing által korábban már bemutatott darab. Egy korábbi megállapodás szerint ugyanis a Gateway és a Motion Computing együtt fejleszti Tablet PC számítógépeit. A készülékben 1 GH-es alacsony feszültségű Pentium M processzor teljesít szolgálatot. A számítógép 12 hüvelykes kijelzőt, 40 Gbyte-os merevlemezt és 256 Mbyte memóriát tartalmaz. A lecsatolható billentyűzettel rendelkező számítógép ára 2399 dollár.

Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.