Szerző: Bodnár Ádám

2003. június 12. 12:00

Új, Centrino-alapú notebookot és Tablet PC-t dob piacra a Gateway

A Gateway ma mutatja be Centrino-alapú ultrakönnyű noteszgépét és Tablet PC számítógépét.

HIRDETÉS

A Gateway ma mutatja be Centrino-alapú ultrakönnyű noteszgépét és Tablet PC számítógépét.

A számítógépeket elsősorban üzleti felhasználóknak szánja a cég. Mindkét konfiguráció a Centrino lapkacsaládra, azaz Pentium M processzorra, integrált videovezérlőt tartalmazó i855GM chipkészletre és Intel PRO/Wireless 2100 vezeték nélküli hálózati vezérlőre épül.

A Gateway 200 notebook mindössze 1 hüvelyk (2,54 cm) vastag és kevesebb mint 2 kilogrammot nyom. A számítógépet 1,4 vagy 1,6 GHz-es Pentium M processzorral, legfeljebb 60 Gbyte-os merevlemezzel, CD-ROM, CD-RW/DVD-ROM vagy DVD-RW meghajtóval lehet rendelni. A 14,1 hüvelykes kijelzővel felszerelt notesz egy feltöltéssel több mint 4 óra akkumulátoros működésre képes, ára 1599 dollártól indul.

A Centrino processzoros Tablet PC nem más, mint a Motion Computing által korábban már bemutatott darab. Egy korábbi megállapodás szerint ugyanis a Gateway és a Motion Computing együtt fejleszti Tablet PC számítógépeit. A készülékben 1 GH-es alacsony feszültségű Pentium M processzor teljesít szolgálatot. A számítógép 12 hüvelykes kijelzőt, 40 Gbyte-os merevlemezt és 256 Mbyte memóriát tartalmaz. A lecsatolható billentyűzettel rendelkező számítógép ára 2399 dollár.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 00:54

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.