:

Szerző: Vörös Péter

2000. május 15. 08:43

A Microsoft június 1-én mutatja be új Windows stratégiáját

Miközben a cég ellen folyó per egyre komorabb felhőket hoz Redmond fölé - az amerikai kormányzat a Microsoft két részre darabolását szorgalmazza - az MS új, Web-alapú szolgáltatásokra vonatkozó stratégiája arra épül, hogy minden eddiginél szorosabbra fűzik a cég alkalmazásait és operációs rendszereit ...
Június 1-én a cég Redmond-i központjában tartják a Forum 2000 elnevezésű rendezvényt, amelyen a Microsoft elnöke, Steve Ballmer be fogja mutatni a Next Generation of Windows Services-t (NGWS - Windows Szolgáltatások Új Generációja). A vélhetően az egész cégre kiterjedő kezdeményezés célja a Microsoft védekezése a különféle Web-alapú riválisok, alkalmazások ill. feltörekvő operációs rendszerek (főként Linux, Palm) támadásai ellen. Az MS hivatalosan csak annyit árult el a tervről, hogy "új Internetes felhasználói tapasztalat lesz a fejlesztők, fogyasztók és vállalatok számára".
Szakértők szerint az új kezdeményezés várhatóan Internet szolgáltatások és alkalmazások csomagja lesz, amely a Windows 2000-et részben helyettesíti, részben együttműködik azzal. Vége a monolitikus operációs rendszereknek ill. alkalmazásoknak ...?

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.