Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Globális memóriapiac: a dobogó három legfelső foka és a legfrissebb szerződéses árak

Vörös Péter, 2003. június 10. 16:02
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[NE Asia Online, EBN] Az iSuppli piackutató vállalat legújabb felmérése szerint a dél-koreai Samsung Electronics megőrizte vezető helyét a globális DRAM-piacon, bár az amerikai Micron Technology és a német Infineon Technologies növelte piaci részesedését. A DRAMeXchange.com , a memóriapiacot követő egyik legelismertebb webhely szerint június első felében emelkednek a szerződéses DRAM-árak.

hirdetés
[NE Asia Online, EBN] Az iSuppli piackutató vállalat legújabb felmérése szerint a dél-koreai Samsung Electronics megőrizte vezető helyét a globális DRAM-piacon, bár az amerikai Micron Technology és a német Infineon Technologies növelte piaci részesedését. A DRAMeXchange.com, a memóriapiacot követő egyik legelismertebb webhely szerint június első felében emelkednek a szerződéses DRAM-árak.

Az iSuppli jelentésében az áll, hogy a Samsung piaci részesedése 31,1 százalék, a cég negyedéves DRAM-forgalma 1,119 milliárd dollár, ez 3,8 százalékpontos piaci részesedés csökkenést jelent 2002 első negyedévéhez képest, az eladások pedig 23,2 százalékkal estek vissza. A globális DRAM piac az év első negyedévében elérte a 3,579 milliárd dollárt, ez 13,6 százalékos csökkenés a 2002 első negyedévhez képest.

A Micron piaci részesedése 19,6 százalék volt az első negyedévben, ez 1,8 százalékpontos emelkedésnek felel meg, bár a cég forgalma 4,8 százalékkal, 736 millió dollárra csökkent. Az Infineon piaci részesedése és negyedéves forgalma egyaránt nőtt: az eladások 14,5 százalékkal 612,6 millió dollárra, míg a piaci részesedés 17,1 százalékra emelkedett.

A DRAMeXchange.com legújabb jelentése szerint június elején némileg emelkedtek a a szerződéses DRAM-árak a 256 és 128 megabites DDR SDRAM chipek esetében, míg az egyre inkább elavultnak tekinthető single-data-rate SDRAM chipek ára változatlan.

A 256 megabites DDR chipek szerződéses ára 10 centtel 3,50-3,90 dollárra emelkedett a májusi szinthez képest, míg a 128 megabites DDR chipek ára szintén 10 centtel 1,70-2,20 dollárra nőtt. A 256 megabites SDRAM chipek szerződéses ára 4-5 dollár között van, március óta változatlan ez az árszint. A 128 megabites SDRAM chipek ára 2,50-3,25 dollár között van, április közepe óta változatlanul.

Az azonnali piacon a 256 megabites DDR chipek ára 15 százalékkal, átlagosan 4,42 dollárra ugrott fel az egy héttel korábbi szinthez képest, míg a 128 megabites DDR chipek ára 5 százalékkal, átlagosan 3,49 dollárra nőtt.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!