Szerző: Bodnár Ádám

2003. június 9. 16:50

A PeopleSoft szerint az Oracle ellenséges szándékkal akarja megvenni a céget

A PeopleSoft által pénteken kiadott közlemény szerint az Oracle ellenséges szándékkal akarja megvásárolni a céget és ajánlatának csak az a célja, hogy a J.D. Edwards felvásárlása kútba essen.

A PeopleSoft által pénteken kiadott közlemény szerint az Oracle ellenséges szándékkal akarja megvásárolni a céget és ajánlatának csak az a célja, hogy a J.D. Edwards felvásárlása kútba essen.

Az Oracle lépése "ellenséges viselkedés egy olyan cégtől, amely hagyományosan ellenségesen viselkedik" -- kommentálta a szoftvergyártó pénteki ajánlatát Craig Conway, a PeopleSoft elnök-vezérigazgatója. "Nyilvánvaló és átlátszó trükk, hogy a PeopleSoft által a héten bejelentett J.D. Edwards-ügylet meghiúsoljon." A cég közleménye szerint az igazgatótanácsnak kötelessége megvizsgálni minden ajánlatot és hamarosan nyilvánosságra fogja hozni ajánlását a részvényesek számára.

Az Oracle pénteken jelentette be, hogy 6 százalékkal piaci értéke felett, részvényenként 16 dollárért felvásárolná a vállalati szoftvereket gyártó PeopleSoftot. A bejelentés csupán pár nappal azután történt, hogy a PeopleSoft bejelentette, hogy 1,7 milliárd dollárért megvenné a J.D. Edwardsot.

"A PeopleSoft akvizíciója egyből egy versenyképesebb és nyereségesebb vállalattá tenné az Oracle-t" -- mondta Larry Ellison, az Oracle elnök-vezérigazgatója. Ellison bejelentette, hogy amennyiben az Oracle megvásárolja a PeopleSoftot, újragondolja, hogy "milyen feltételekkel érdemes, ha egyáltalán érdemes" megvásárolni a J.D. Edwardsot.

A PeopleSoft hétfőn közölte, hogy egy 1,68 milliárd dolláros, részvénycserés ügylet keretében megvásárolja a vetélytárs J.D. Edwardsot. A PeopleSoft szerint az ügylet segít abban, hogy a vállalat kiterjessze jelenlétét a termelési, a disztribúciós és az eszköz-intenzív szektorokban.

Az Oracle elnök-vezérigazgató közölte, hogy a PeopleSoft megvásárlása esetén az Oracle nem kínálná tovább a PeopleSoft termékeit, azonban terméktámogatást továbbra is nyújtana hozzájuk, emellett kiemelkedő szolgáltatásait beépítené az Oracle eBusiness Suite szoftver elkövetkező változatába.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról