Szerző: Bodnár Ádám

2003. június 6. 11:57

Elpida memória kerül a következő generációs PlayStation konzolokba

Az Elpida Memory szállítja a memóriachipeket a Sony következő generációs PlayStation konzoljához -- állítják távol-keleti hírforrások.

Az Elpida Memory szállítja a memóriachipeket a Sony következő generációs PlayStation konzoljához -- állítják távol-keleti hírforrások.

A lapkákat az Elpida hiroshimai üzemében állítják majd elő és a Sony tőkeinjekcióval segíti majd az Elpidát annak érdekében, hogy bővíteni tudja gyártókapacitását. A pletykák szerint a japán DRAM-gyártó meg fogja vásárolni az NEC egyik félvezetőgyártó üzemét, hogy még tovább bővítse kapacitását.

A következő generációs PlayStation a Rambus "Yellowstone" memóriatechnológiára épül majd. Az Elpida még márciusban, a Sony, a Sony Computer Entertainment és a Toshiba után negyedik gyártóként licencelte a Yellowstone technológiát.

A Yellowstone memóriainterfész jelenlegi változata körülbelül háromszor nagyobb adatáteresztő képességgel bír, mint a PC1066 RDRAM, és tovább skálázható. A Yellowstone ODR (Octal Data Rate) technológiát használ, azaz egyetlen órajel alatt 8 bitnyi információ továbbítására képes. A jelenlegi útiterv szerint az interfész 800 MHz-es (6,4 GHz ODR) sebességig használható.

A Sony Computer Entertainment, a Toshiba és az IBM várhatóan 2005 tavaszára készül el a PlayStation 3 processzorával. A Sony chipet nemcsak a játékkozolban, hanem több szórakoztatóelektronikai berendezésben fel lehet majd használni. A nagy számítási teljesítményű lapka villámgyors internetelérést is támogat.

A következő generációs PlayStation "Cell" kódnéven fejlesztett processzora a Sony állítása szerint nagyobb számítási teljesítménnyel rendelkezik majd, mint a Garri Kaszparovot sakkban legyőző IBM Deep Blue szuperszámítógép.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról