Szerző: Bodnár Ádám

2003. június 6. 11:57

Elpida memória kerül a következő generációs PlayStation konzolokba

Az Elpida Memory szállítja a memóriachipeket a Sony következő generációs PlayStation konzoljához -- állítják távol-keleti hírforrások.

HIRDETÉS

Az Elpida Memory szállítja a memóriachipeket a Sony következő generációs PlayStation konzoljához -- állítják távol-keleti hírforrások.

A lapkákat az Elpida hiroshimai üzemében állítják majd elő és a Sony tőkeinjekcióval segíti majd az Elpidát annak érdekében, hogy bővíteni tudja gyártókapacitását. A pletykák szerint a japán DRAM-gyártó meg fogja vásárolni az NEC egyik félvezetőgyártó üzemét, hogy még tovább bővítse kapacitását.

A következő generációs PlayStation a Rambus "Yellowstone" memóriatechnológiára épül majd. Az Elpida még márciusban, a Sony, a Sony Computer Entertainment és a Toshiba után negyedik gyártóként licencelte a Yellowstone technológiát.

A Yellowstone memóriainterfész jelenlegi változata körülbelül háromszor nagyobb adatáteresztő képességgel bír, mint a PC1066 RDRAM, és tovább skálázható. A Yellowstone ODR (Octal Data Rate) technológiát használ, azaz egyetlen órajel alatt 8 bitnyi információ továbbítására képes. A jelenlegi útiterv szerint az interfész 800 MHz-es (6,4 GHz ODR) sebességig használható.

A Sony Computer Entertainment, a Toshiba és az IBM várhatóan 2005 tavaszára készül el a PlayStation 3 processzorával. A Sony chipet nemcsak a játékkozolban, hanem több szórakoztatóelektronikai berendezésben fel lehet majd használni. A nagy számítási teljesítményű lapka villámgyors internetelérést is támogat.

A következő generációs PlayStation "Cell" kódnéven fejlesztett processzora a Sony állítása szerint nagyobb számítási teljesítménnyel rendelkezik majd, mint a Garri Kaszparovot sakkban legyőző IBM Deep Blue szuperszámítógép.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 18:02

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.