:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. június 5. 20:28

Egyesült a BIG FISH és a CMT -- webépítő cégek közt vezet az Elender

A hazai webfejlesztő cégek két ismert szereplőjének fúzióját jelentették be a minap: a CyberMind Technologies Kft. (CMT) és a BIG FISH Kft. a jövőben közös vezetéssel, BIG FISH néven működik tovább.

[HWSW] A hazai webfejlesztő cégek két ismert szereplőjének fúzióját jelentették be a minap: a CyberMind Technologies Kft. (CMT) és a BIG FISH Kft. a jövőben közös vezetéssel, BIG FISH néven működik tovább.

A CMT 1998-ban alakult Lucky Design Bt. néven, de az elődcégek révén 1994-ig visszavezethető a vállalkozás története. CyberMind Technologies Kft.-ként 2000-ben lépett a cég piacra melynek, árbevétele 2002-ben 35 millió forint volt. A CMT korábbi ügyvezetője, Haász Gabriella a jövőben a BIG FISH stratégiai irányításért felelős ügyvezetői posztját tölti be.

A BIG FISH Kft. szintén 2000-ben jött létre, a korábbi webdesigneri profilt hamarosan kiegészítette a webfejlesztés és az önálló tartalomszolgáltatás. A cég tavalyi árbevétele a BBJ adatai szerint 75 millió forint volt, ezzel a hazai designer cégek árbevétel alapján felállított listáján a 10. helyezést érte el. A fúziót követően az új BIG FISH portfóliója kiegészül az on-line marketinggel is, ügyvezetői a CMT-s Haász Gabriellán kívül Barcsay Erik és Rácz Kristóf. Boris Mihály továbbra is a BIG FISH meghatározó tulajdonosa marad, de visszalép az aktív ügyvezetői pozíciójából -- tájékoztat a vállalat honlapja.

A Budapest Business Journal június első napjaiban publikálta a hazai webfejlesztő, webdesigner cégekről készült felmérését. A 30 internetépítő vállalkozás adatait tartalmazó listán az éves árbevételen túl a szolgáltatások technológiai felbontása, az alkalmazottak száma, főbb ügyfelek és referenciák is megtalálhatók.

Az árbevétel alapján felállított sorrend szerint az Elender Üzleti Kommunikáció az első helyezett: csak webfejlesztésre és designra vonatkozó megbízásokból 2002-ben 348 millió forintot könyvelhettek el. A Keystone Kft. (volt Nextra) 345 milliós webépítésből származó bevétellel a második, míg az egyetlen tőzsdére bevezetett webvállalat, az Econet.hu 238 millió forintos webes megbízásokból származó éves árbevétellel a harmadik helyezett. A tízes listán szerepel még (zárójelben a webfejlesztésből, illetve webdesignből származó éves árbevételt tüntettük fel millió forintban) a Kirowski (215), Webconsult (184), Carnation (160), Erba '96 (104), Argon (93), LR Tech (75) és a BIG FISH (70) is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:18

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.