Szerző: Vörös Péter

2003. június 9. 15:50

Az EDS 350 millió dolláros IT-outsourcing megállapodást kötött a brit Barclays PLC-vel

Az amerikai Electronic Data Systems (EDS) bejelentette, hogy 350 millió dolláros, 7-éves IT tevékenység-kihelyezési szerződést kötött a Barclays PLC-vel, a brit pénzügyi szolgáltató óriásvállalattal. Az ügylet értelmében az EDS 41700 PC-felhasználó számára fog szolgáltatásokat nyújtani.

Az amerikai Electronic Data Systems (EDS) bejelentette, hogy 350 millió dolláros, 7-éves IT tevékenység-kihelyezési szerződést kötött a Barclays PLC-vel, a brit pénzügyi szolgáltató óriásvállalattal. Az ügylet értelmében az EDS 41700 PC-felhasználó számára fog szolgáltatásokat nyújtani.

A Plano (Texas) központú EDS a világ második legnagyobb IT-szolgáltató cége az IBM után. A cég közölte, hogy a most bejelentett szerződés révén jelentősen csökkenni fognak a brit vállalat működési költségei. "Célunk az, hogy segítsük a Barclayst abban, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsák alkalmazottaiknak és ügyfeleiknek" -- mondta Bill Thomas, az EDS EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régióért felelős elnöke.

Az EDS úgy véli, hogy az ügyletnek mindenképpen hatása lesz a negyedéves eredményekre, közölte Salim Rahimi, a vállalat szóvivője, aki további részletekbe nem bocsátkozott ezt illetően.

Az EDS nem tett közzé nyereségelőrejelzést azóta, hogy március 20-án Michael Jordan vette át az elnök-vezérigazgatói posztot Dick Browntól. A vállalat március közepén tartott éves közgyűlése után az EDS egyik szóvivője közölte, hogy nem várható a nyereség- és forgalomcélkitűzések aktualizálása a június 18-án tartandó elemzői találkozóig.

A Thomson First Call által megkérdezett elemzők szerint az EDS júniusban végződő második pénzügyi negyedévében részvényenként 34 centes nyereségre lehet számítani, szemben az egy évvel korábbi hasonló időszakban elért részvényenként 64 centes profittal. A várható negyedéves forgalom 5,32 milliárd dollár, míg egy évvel korábban 5,48 milliárd dollárt tettek ki az eladások.

Az EDS-szel kapcsolatos hír az is, hogy a Smith Barney Citigroup csütörtökön "semleges"-ről "alulteljesít"-re szállította le a cég részvénybesorolását, mivel a részvényárfolyam 63 százalékkal emelkedett a márciusi mélyponthoz képest, míg ugyanebben az időszakban az S&P 500 index csak 23 százalékkal nőtt. Az utóbbi 5 napban az EDS részvényárfolyama 24 százalékkal emelkedett.

A Smith Barney Citigroup ezenkívül arra számít, hogy a már említett június 18-i találkozón a vállalat jelentős költségeket fog bejelenteni és le fogja szállítani az eredményvárakozásokat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról