Szerző: Vörös Péter

2003. június 6. 08:55

Az Ericsson öt évre szóló IT-szolgáltatási szerződést kötött a HP-vel

[WSJ] Az Ericsson szerdán bejelentette, hogy öt évre szóló szerződést írt alá a Hewlett-Packarddal, melynek értelmében a világ második legnagyobb IT-vállalata fogja végezni a svéd vállalatóriás IT-tevékenységeinek legnagyobb részét.

[WSJ] Az Ericsson szerdán bejelentette, hogy öt évre szóló szerződést írt alá a Hewlett-Packarddal, melynek értelmében a világ második legnagyobb IT-vállalata fogja végezni a svéd vállalatóriás IT-tevékenységeinek legnagyobb részét.

Az ügyletet először áprilisban jelentette be a két cég, akkor csak az látott napvilágot, hogy "jelentős" szolgáltatási megállapodásról van szó, ugyanakkor a szerződés összegéről és részleteiről nem nyilatkoztak a felek. A Palo Alto (Kalifornia) központú HP szintén áprilisban közölte, hogy IT-szerződést kötött a Procter & Gamble-lel és a Bank of Irelanddel.

A megállapodás alapján a Hewlett-Packard veszi át az Ericsson IT infrastruktúráját, beleértve az adatközpont-kezelést és a help-desk támogatást. Az egész világra kiterjedő ügylet azzal jár, hogy közel 1000 Ericsson-alkalmazott kerül át a HP-hez.

A két vállalat szerdán sem volt túl közlékeny a megállapodás részleteit illetően, annyi azonban bizonyosnak tűnik, hogy az ügylet júliustól lép érvénybe feltéve, hogy az európai és amerikai szabályozó szervezetek áldásukat adják arra.

A szerződés szerves része az Ericsson költségcsökkentési erőfeszítéseinek, mondta Per-Arne Sandström, a vállalat vezérigazgató-helyettese. Az ügylet nem terjed ki az Ericsson IT-szolgáltatási tevékenységeire, amelyekhez különféle alkalmazások fejlesztésére és kezelése tartozik.

Az Ericsson, a világ legnagyobb mobil hálózatiberendezés-gyártója az utóbbi időben elég nehéz helyzetben van, mivel a mobiltelefon-szolgáltatók csökkentik a meglévő hálózatokkal kapcsolatos kiadásaikat és késleltetik vagy visszafogják az újabb és gyorsabb hálózatokat illető terveiket. A cég közölte, hogy a várakozások szerint a hálózati eladások az idén mintegy 10 százalékkal fognak visszaesni.

Ez év végére az Ericsson körülbelül 54 ezerre fogja csökkenteni alkalmazottai számát, 2004-ben a tervek szerint 48 ezerre csökken ez a szám. Jelenleg a cégnek körülbelül 60.900 alkalmazottja van. A 2001-es költségcsökkentési program elindításakor a vállalatnak 107 ezer alkalmazottja volt világszerte.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról