Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. június 05. 09:40:24

Együttműködési megállapodás az Informatikai Minisztérium és a Műszaki Egyetem között

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem nevében a mai napon együttműködési megállapodást írt alá Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter és dr. Detrekői Ákos a BME rektora. A megállapodás értelmében az IHM és a BME a jövőben együttműködnek az információs társadalom kialakítása, fejlesztése terén.

[HWSW] Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem nevében a mai napon együttműködési megállapodást írt alá Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter és dr. Detrekői Ákos a BME rektora. A megállapodás értelmében az IHM és a BME a jövőben együttműködnek az információs társadalom kialakítása, fejlesztése terén.

A BME és az IHM stratégiai megállapodásának célja, hogy a felek az információs társadalom területén végzett munkájuk hatékonyabbá tétele érdekében a műszaki és természet-, valamint a társadalomtudományok egyes területein közös programokat indítsanak.

A műszaki és természettudományi területek kijelölt témái közt szerepel többek közt az szolgáltató közigazgatást megalapozó informatikai fejlesztések módszereinek kidolgozása, uniós tapasztalatok alapján az az e-közigazgatás informatikai szabványainak kidolgozása, valamint fejlesztésekben való közreműködés az ellektronikus aláírás, e-dokumentum, e-illeték, elektronikus önkormányzatok működtetése terén.

A társadalomtudományok területén pedig az információs társadalom kutatásának szakmai-dokumentációs hátországaként Információs Társadalom Szakkönyvtár létrehozását, a felsőoktatásban kiépíteni tervezett eMagyarország klubok létrehozásához tervezete módszertani hozzájárulását tartalmazza többek közt az együttműködési megállapodás.

A két aláíró fél - Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter, valamint Dr. Detrekői Ákos a BME rektora - minden év januárjában áttekintik az előző évben támogatott projektek eredményeit és az éves költségvetés lehetőségeit figyelembe véve döntenek az együttműködés konkrét lehetőségeiről.

Az október 25-26-án rendezett eseményen közel ötven nemzetközi előadó is színpadra áll, 16 országból - a leggyorsabb jegyvásárlók pedig ESP32-alapú hacking badge-et is kapnak!

a címlapról