Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. június 4. 13:56

Lukács Tamás az eTel Magyarország ügyvezető igazgatója

Sean Melly, az eTel Csoport vezérigazgatója hétfőn az eTel Magyarország ügyvezető igazgatójává nevezte ki Lukács Tamást, a magyarországi leányvállalat eddigi megbízott vezetőjét. Az írországi vezérigazgató Lukács elsőrendű feladataként -- a magyarországi vállalat további sikeres növekedésével összefüggésben -- a hazai távközlési piacnak az európai uniós normákhoz való közelítéséért folytatott intenzív tevékenységet jelölte meg.

[HWSW] Sean Melly, az eTel Csoport vezérigazgatója hétfőn az eTel Magyarország ügyvezető igazgatójává nevezte ki Lukács Tamást, a magyarországi leányvállalat eddigi megbízott vezetőjét. Az írországi vezérigazgató Lukács elsőrendű feladataként -- a magyarországi vállalat további sikeres növekedésével összefüggésben -- a hazai távközlési piacnak az európai uniós normákhoz való közelítéséért folytatott intenzív tevékenységet jelölte meg.

A 32 éves Lukács Tamás 2000 tavaszától 2002 februárjáig volt az értéknövelt vállalati távközlési szolgáltatásokat versenyképes áron nyújtó eTel Magyarország kereskedelmi igazgatója, majd a mai napig megbízott ügyvezetőként irányította a céget. Ezekben a beosztásokban jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a vállalat folyamatosan növelje, a 2001-ben például megnégyszerezze ügyfelei számát.

Lukács Tamás a magyar távközlési piac felszabadításának elméleti lehetőségét kínáló törvényi feltételek megszületése óta szorgalmazza a liberalizáció gyakorlati megvalósítását. Az illetékes hatóságokkal folytatott tárgyalásokon, a jogi eszközök és a nyilvánosság igénybevételével egyaránt képviselte a távközlésben résztvevők érdekeit. Meggyőződése, hogy nem törvényszerű, hogy a jelenleg Magyarországon érvényes összekapcsolási percdíjak többszörösei legyenek az EU-ban a hatóságok által elfogadott és a gyakorlatban alkalmazott összekapcsolási díjaknak. Hasonlóképpen fellépett az LRIC-nek az alternatív szolgáltatók és ügyfeleik számára hátrányos hatósági megállapítása, valamint az Egyetemes Távközlési Alapba való aránytalan befizetési kötelezettség ellen.

A pécsi születésű, MBA diplomás közgazdász 1995-től a Johnson & Johnson Magyarország regionális értékesítője, majd a Stryker egészségügyi implantátumokat gyártó nemzetközi vállalat country managere. Első kereskedelmi igazgatói posztját a Massive Hungáriánál töltötte be, majd az Agfa Hungária csábította magához. Az eTel Magyarországhoz annak megalakulásakor, 2000 elején igazolt át.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról