:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. június 4. 14:18

Felszámolási eljárás a Drávanettel szemben: ezer ADSL ügyfél hozzáférése válik bizonytalanná

Lapunk információi szerint felszámolási eljárást kezdeményez a fővárosi TVNET Kft. a legismertebb Baranya megyei internetszolgáltatóval, a Drávanettel szemben. Az eljárás kezdeményezése mellett a TVNET korlátozni fogja a Drávanet mint viszonteladó által értékesített ADSL-hozzáféréseket, ugyanis a pécsi ISP ezek után rendszertelenül fizetett a TVNET-nek, és tízmilliós nagyságrendű, hatvan napnál régebben lejárt tartozása van.

[HWSW] Lapunk információi szerint felszámolási eljárást kezdeményez a fővárosi TVNET Kft. a legismertebb Baranya megyei internetszolgáltatóval, a Drávanettel szemben. Az eljárás kezdeményezése mellett a TVNET korlátozni fogja a Drávanet mint viszonteladó által értékesített ADSL-hozzáféréseket, ugyanis a pécsi ISP ezek után rendszertelenül fizetett a TVNET-nek, és tízmilliós nagyságrendű, hatvan napnál régebben lejárt tartozása van.

A Drávanet Rt. korábban a TVNET viszonteladójaként értékesítette ADSL csomagjait. A szerződés értelmében nem a TVNET által meghatározott árakon, hanem a Drávanet saját elképzelése szerinti csomagokban kínálta a hozzáférést előfizetőinek. Szintén a TVNET-től vásárolt a szolgáltató külföldi sávszélességet, s a TVNET a mindezekből felhalmozódott tartozások kiegyenlítésére tovább nem várva felszámolási eljárást kezdeményezett a Baranya Megyei Bíróságnál.

A TVNET ma délután két órától értesíti a drávanetes előfizetőket a szolgáltatás korlátozásáról, és 48 órán keresztül biztosítja az ADSL-hozzáférést. Ez idő alatt kell dönteniük az ügyfeleknek, hogy az ellehetetlenülő szolgáltatás helyett mit választanak: a TVNET belépési díj nélkül a saját díjcsomagjait kínálva átveszi az előfizetőket, vagy megkereshetnek más szolgáltatókat is.

Megkeresésünkre Ronczyk József, a Drávanet Rt. cégvezetője úgy nyilatkozott, hogy a TVNET és a Drávanet közti vitás kérdés tisztázódott, nem lesz változás a szolgáltatásban. Hajnóczy Árpád, a TVNET Kft. ügyvezető igazgatója ugyanakkor azt mondta: a felszámolási eljárásra vonatkozó kérelmet már beadták, és a viszonteladói szerződést is felbontották a komoly tartozást felhalmozó céggel szemben. Az előfizetők körülbelül hírünk megjelenésével egy időben értesülnek majd a megváltozott helyzetről.

Szólj hozzá a fórumban!

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 03:26

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.