Szerző: Bodnár Ádám

2003. június 3. 17:16

Sun Fire V880: gyorsabb a processzor, alacsonyabb az ár

A Sun Microsystems jelentősen csökkentette nyolcprocesszoros Sun Fire V880 szerverének árát és közölte, hogy a számítógép immár 1,05 GHz-es UltraSPARC III chipekkel is rendelhető.

HIRDETÉS

A Sun Microsystems jelentősen csökkentette nyolcprocesszoros Sun Fire V880 szerverének árát és közölte, hogy a számítógép immár 1,05 GHz-es UltraSPARC III chipekkel is rendelhető.

A legnagyobb mértékben a négy processzorral és 8 Gbyte memóriával szerelt konfiguráció ára csökkent: a 900 MHz-es lapkákkal felszerelt modell ára 60 ezer dollár volt, az 1,05 GHz-es chipeket tartalmazó új változat azonban már 45 ezer dollárért megvásárolható. Szintén csökkent a Sun Fire V480 szerverek ára, ezek a számítógépek bizonyos esetben már 21 százalékkal olcsóbban megvehetők.

A UNIX-szerverek piacán a leszállított készülékek számát tekintve a Sun Microsystems 46 százalékos részesedésével továbbra is toronymagasan az első helyen áll. A piac azonban szinte egyáltalán nem növekszik, ezért a gyártók olcsóbb modellek picra dobásával és jelentős árcsökkentésekkel igyekeznek megnyerni a vevőket. Egyre nagyobb nyomást gyakorolnak az árakra a Windows vagy Linux operációs rendszert futtató Intel-alapú szerverek is.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 18:18

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.