:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. június 3. 11:47

Az Apple csökkentette egyes PowerBook noteszgépeinek árát

Az Apple Computer hétfőn bejelentette, hogy csökkenti 12 és 15 hüvelykes kijelzővel szerelt PowerBook G4 noteszgépeinek árát. A 17 hüvelykes megjelenítővel rendelkező csúcsmdodell ára nem változott.

Az Apple Computer hétfőn bejelentette, hogy csökkenti 12 és 15 hüvelykes kijelzővel szerelt PowerBook G4 noteszgépeinek árát. A 17 hüvelykes megjelenítővel rendelkező csúcsmdodell ára nem változott.

Az apró, 12 hüvelykes kijelzővel rendelkező PowerBook CD-RW/DVD-ROM kombó meghajtóval felszerelt változata 1799 dollár helyett már csak 1599 dollárba kerül. A SuperDrive DVD-íróval rendelkező modell ára 1999 dollárról 1799 dollárra csökkent. A gépeket 867 MHz-es PowerPC G4 processzor működteti, ezen kívül 256 Mbyte DDR SDRAM, NVIDIA GeForce4 Go 420 videochip és Bluetooth-adóvevő is található bennük.

A 15 hüvelykes megjelenítővel felszerelt PowerBook noteszek ára felszereltségtől függően csökkent. A 867 MHz-es processzorra felszerelt legolcsóbb kivitel új ára 1999 dollár, az 1 GHz-es processzort tartalmazó gépért pedig 2599 dollárt kell fizetni. Utóbbi konfiguráció nagyobb merevlemezzel és kétszer annyi (512 Mbyte) memóriával rendelkezik, mind az alapmodell.

"Januárban bejelentettük, hogy 2003 a notebookok éve és ez így is lesz" -- mondta Greg Joswiak, az Apple alelnöke. A Joswiak által említett mondat Steve Jobs elnök-vezérigazgató szájából hangzott el, amikor a vállalat bemutatta 17 és 12 hüvelykes kijelzővel szerelt PowerBook gépeit.

Joswiak közölte, hogy az Apple notebook-eladásai nem csökkentek és az árcsökkentés előre el volt tervezve. "El szeretnénk érni, hogy ugyanannyi notebookot adjunk el, mint asztali gépet, de tenni kell valamit azért hogy ez bekövetkezzen" -- mondta a vállalat alelnöke. Joswiak rámutatott, hogy jelenleg az Apple által értékesített számítógépek 42 százaléka notebook, ez az arány más PC-gyártóknál 25 százalék körül alakul.

Joswiak elmondta, hogy a márciusban véget ért negyedévben az Apple 133 ezer iBook és 166 ezer PowerBook noteszgépet értékesített. Az eladott PowerBook notebookok száma az előző negyedévhez képest 64 százalékkal, a tavalyi év azonos időszakához képest 87 százalékkal emelkedett.

A 17 hüvelykes kijelzővel felszerelt PowerBook árát azért nem csökkenti a cég, mert az jelenleg is igen jól fogy. A SuperDrive meghajtóval felszerelt PowerBook csúcsmodellért 3299 dollárt kér az Apple.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:12

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.