Szerző: Vörös Péter

2003. június 2. 08:15

Mark Lewis lett az EMC szoftverdivíziójának új vezetője

Mark Lewis
Mark Lewis
[CNET] Az EMC csütörtökön bejelentette, hogy a cég szoftverrészlegének vezetője, Erez Ofer távozik posztjáról, utódja Mark Lewis korábbi műszaki vezérigazgató lesz. Lewis tavaly csatlakozott a vállalathoz, míg azt megelőzően a Hewlett-Packardnál dolgozott.

"Ofer rendkívül fontos szerepet játszott az elmúlt egy évtizedben abban, hogy az EMC megőrizte vezető szerepét a tárolóipari technológiák terén, ezenkívül segített, hogy erős alapot építsünk a nagyon ígéretes nyílt szoftverüzletágunkban" -- mondta Joe Tucci, a vállalat elnök-vezérigazgatója. "Nagyon szerencsések vagyunk, hogy egy Mark Lewis kaliberű vezető tudja elfoglalni ezt a nagyon fontos posztot."

Az EMC közölte, hogy Ofer családjával hazatér Izraelbe az USA-ban töltött 10 év után. Ofer megtartja ügyvezető igazgatóhelyettesi posztját és vezető tanácsadóként fog Tucci mellett dolgozni.

A szoftverek egyre fontosabb szerepet játszanak az EMC-nél, a cég akvizíciós stratégiája és a kutatási erőfeszítések nagy része épül szoftvercégek felvásárlása köré. A vállalat a legutóbb az Astrum Software-t vásárolta meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról