:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. május 30. 12:39

Már hozzáférhető az Adobe Reader Palm OS 3.0 változata

[Herald] Az Adobe bejelentette, hogy már elérhető az ingyenes Adobe Reader program Palm OS 3.0 változata. A legújabb változat további Adobe PDF tartalmak, így például fényképek, és elektronikus könyvek még biztonságosabb olvasásának támogatásával bővült, és a felhasználók számára lehetőséget biztosít, hogy a hálózaton keresztül vezeték nélkül nyomtassanak.

[Herald] Az Adobe bejelentette, hogy már elérhető az ingyenes Adobe Reader program Palm OS 3.0 változata. A legújabb változat további Adobe PDF tartalmak, így például fényképek, és elektronikus könyvek még biztonságosabb olvasásának támogatásával bővült, és a felhasználók számára lehetőséget biztosít, hogy a hálózaton keresztül vezeték nélkül nyomtassanak.

Az Adobe Reader Palm OS felhasználói az üzleti dokumentumokon túl most először tudnak majd Palm OS-alapú eszközökkel a biztonságosabb Adobe Digital Rights Management (digitális jogkezelés) mellett Adobe PDF fájlok szélesebb köréhez hozzáférni, beleértve a Photoshop Album diabemutatókat, és az elektronikus könyveket.

A legújabb változat emellett az Electronics for Imaging, Inc. (EFI) PrintMe hálózatát igénybevéve már PDF fájlok vezeték nélküli kinyomtatását is biztosítja az Interneten keresztül. Az EFI PrintMe hálózattal a felhasználók kéziszámítógépekről nyomtathatnak felkészített nyomtatókra és faxkészülékekre, amihez nem kell vezeték, meghajtó, vagy bonyolult hálózati beállítás.

Az eddig már kétmillió példányban elterjedt Adobe Reader Palm OS változatának segítségével a felhasználók PDF dokumentumokat, így például termékek kézikönyveit, hivatkozási kézikönyveket, fényképeket, elektronikus könyveket, és más grafikailag gazdag tartalmakat olvashatnak, böngészhetnek, és kereshetnek a kéziszámítógép kisebb képernyőjére optimalizált olvasható formátumban.

Az Acrobat 6.0, Adobe InDesign 2.0, Adobe PageMaker 7.0, és Adobe FrameMaker 7.0 termékekkel készült PDF fájlok optimális olvasási élményt biztosítanak Palm üzemű kéziszámítógépeken, mert automatikusan az oldalszerkezetet, és elrendezést leíró címkéket kapnak, ami kéziszámítógép eszközökön könnyebb, és megbízhatóbb szövegoptimalizálást tesz lehetővé.

Adobe PDF fájlok előkészítése és áttétele Palm üzemű kéziszámítógépen történő megtekintésre egyszerű, és gyors folyamat. A felhasználó az Adobe Reader Palm OS munkaállomás-változat elindítása után a PDF dokumentumot "fogd és vidd" módszerrel az alkalmazásra húzza. Amikor a következő szinkronizáció megtörténik, a PDF fájl a kéziszámítógép olvasó alkalmazásába kerül, majd a felhasználó elindíthatja az eszközön az Adobe Reader alkalmazást, és kiválaszthatja a kívánt tartalmat.

Az Adobe Reader Palm OS 3.0 változat már ingyenesen hozzáférhető az Adobe weboldalán. Az egyelőre csak angol nyelven hozzáférhető termék elérhető Windows® 98, Windows NT® 4.0, Windows ME, Windows 2000, Windows XP, Mac OS X v10.2.2, és Palm OS 3.5, 4.0, 4.1, vagy 5.0 operációs rendszert futtató eszközökre. A francia, német, olasz, spanyol, és japán nyelvű honosított változataihoz várhatóan az év hátralévő részében lehet majd hozzáférni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.