Szerző: Barna József

2003. május 28. 19:09

Páros memóriamodulok az OCZ kínálatában

A válogatott chipekre épülő memóriamodulokat forgalmazó egyesült államokbeli OCZ Technology nemrégiben megkezdte a kétcsatornás memóriavezérlővel rendelkező Intel-lapkakészletekhez szánt memóriamoduljainak szállítását. A párban is megvásárolható OCZ Dual Channel Gold EL DDR modulok akár 466 MHz-en is futtathatók.

[HWSW] A válogatott chipekre épülő memóriamodulokat forgalmazó egyesült államokbeli OCZ Technology nemrégiben megkezdte a kétcsatornás memóriavezérlővel rendelkező Intel-lapkakészletekhez szánt memóriamoduljainak szállítását. A párban is megvásárolható OCZ Dual Channel Gold EL DDR modulok akár 466 MHz-en is futtathatók.

A PC3700 modulokat 512 Mbyte-os kiszerelésben kínálja a gyártó. Az aranyszínű hűtőbordával borított memóriamodul 2 ciklusnyi CAS-késleltetés (2-3-3-7) mellett működtethető 233 (466 DDR) MHz-en, míg feszültsége a gyártó adatai szerint 2,9 Voltig emelhető. Az Intel 875 és 865 chipkészletekhez optimalizált modul gyári tápfeszültsége 2,75 Volt.

E modulokon mutatkozik be az OCZ HyperSpeed és Extended Voltage Protection megoldása. Az előbbi azt jelenti, hogy a memóriamodult kifejezetten nagy sebességű működésre optimalizálták, és emiatt -- a gyártó közleménye szerint -- még alacsonyabb frekvencián sem választható a 2-3-6-3 késleltetésnél agresszívebb beállítás. Az utóbbi pedig biztosítja, hogy a modulok akár 2,9 Voltos feszültségen is problémamentesen üzemeljenek. A termékre a gyártó élettartam garanciát vállal.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról