Szerző: Bodnár Ádám

2003. május 28. 10:03

Idén debütál a játékra, filmnézésre és zenehallgatásra is alkalmas Sony PSX

A Sony ma bejelentette, hogy még az idén piacra dobja PSX névre keresztelt termékét, amely egyszerre játékkonzol, valamint szórakoztatóelektronikai berendezés. A PSX felhasználói játszhatnak, illetve filmeket nézhetnek és zenét is hallgathatnak a készülékkel. Közleményében a japán szórakoztatóelektronikai óriásvállalat kijelentette, hogy a PSX egy új termékkategória megszületésének első mérföldköve. Ezek a termékek a legfejlettebb szórakoztatóelektronikai berendezéseket egyesítik a csúcskategóriás videojátékokkal.

A Sony ma bejelentette, hogy még az idén piacra dobja "PSX" névre keresztelt termékét, amely egyszerre játékkonzol, valamint szórakoztatóelektronikai berendezés. A PSX felhasználói játszhatnak, illetve filmeket nézhetnek és zenét is hallgathatnak a készülékkel. Közleményében a japán szórakoztatóelektronikai óriásvállalat kijelentette, hogy a PSX "egy új termékkategória megszületésének első mérföldköve. Ezek a termékek a legfejlettebb szórakoztatóelektronikai berendezéseket egyesítik a csúcskategóriás videojátékokkal."

A Sony nem hozott nyilvánosságra részleteket a PSX-ről, az előzetes specifikációk azonban arra engednek következtetni, hogy a készülék egy olyan asztali berendezés lesz, amely egy TV-tunert, egy DVD-újraírót és egy 120 Gbyte kapacitású merevlemezt is magában foglal és amelyen futnak a PlayStationre írt játékok. A készülék először csak Japánban lesz kapható, európai és amerikai forgalmazása a jövő év elején kezdődik meg.

A vállalat nemrégiben közölte, hogy 2004-ben hordozható PlayStation konzolt dob piacra, amely közvetlen vetélytársa lesz a Nintendo Game Boy és Nokia N-Gage készülékeknek. A készülékben egy 90 nanométeres technológiával előállított integrált processzor teljesít szolgálatot, amely fejlett 3D-megjelenítési képességekkel bír. Ken Kutaragi, a Sony Computer Entertainment elnöke szerint a PlayStation Portable lesz "a 21. század walkmanje."

A PSP egy szélesvásznú, 16:9 képarányú, 480 x 272 pixeles felbontású háttérvilágításos TFT LCD kijelzővel rendelkezik. A PSP a Sony által kifejlesztett Universal Media Disc (UMD) lemezeket kezeli, amely 60 milliméter átmérőjű és 1,8 Gbyte adat tárolására alkalmas. A lemezeket másolásvédelemmel látja el a vállalat. A készülék USB 2.0 interfészen keresztül köthető össze további PSP vagy PlayStation 2 konzolokkal és egyéb eszközökkel, illetőleg rendelkezik Memory Stick bővítőhellyel is.

a címlapról

frissítés

0

Befutott az Android Studio 4.0

2020. június 2. 10:22

Az IDE legújabb stabil kiadása új animációszerkesztőt és build-elemzőt is kap.