:

Szerző: roberto

2003. május 27. 14:14

Az Egyesült Királyság egyik orvosokat tömörítő szervezete Linuxra váltott

Az Egyesült Királyság több mint ötven

Az Egyesült Királyság több mint ötven éve alapított akadémiai szervezete, az Általános Orvosok Királyi Kollégiuma (The Royal College of General Practitioners, RCGP), miután úgy döntött, hogy nem használja többé a Microsoft szervermegoldásait, a Linux mellett tette le a voksát. A londoni székhelyű szervezet az IBM xSeries sorozatából választott megfelelő hardvereket, amelyeken egy kisebb Linux-disztribúció, a Red Hat Linux egy régebbi változatára épülő Trustix Secure Linux fut.

Tony Betts, a RCGP IT-igazgatója a vnunet.com-nak elmondta, hogy a nyílt rendszerek irányába tett első lépésük az Apache webszerver felhasználása volt. Az új, Linux-alapú rendszer Betts szerint jóval gyorsabb a Microsoft hasonló megoldásainál, és a Trustix Secure Linux már az alapértelmezett beállításokkal is igen biztonságosnak mondható. A szervezet egyik visszatérő problémája a Microsoft termékek biztonsága volt, egy alkalommal például egy francia hackert fedeztek fel, amint épp FTP-n keresztül töltötte le az adataikat.

Az Egyesült Királyságban harmincnyolcezer általános orvos van, közülük húszezer RCGP-tag. A kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező testület célja az általános orvosi gyakorlat lehető legmagasabb szintjére való törekvés, illetve ezen szint fenntartása.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.