Szerző: Bodnár Ádám

2000. május 13. 22:19

Mobil játékok a Nokiától

Az E3 kiállításon a mobiltelefonjairól ismert Nokia olyan szolgáltatást mutatott be, aminek segítségével a játékfejlesztők és tartalmoszolgáltatók mobiltelefonon játszható WAP-alapú on-line játékprogramokat fejleszthetnek.

A Nokia szerint 2003-ban már többen használják az internetet mobiltelefonokról és más mobil kommunikációs eszközökről, mint személyi számítógépekről és a cég bevételeinek közel 30%-a származik majd az on-line szórakoztatásból.

A GPRS hálózatok széles körű elterjedésével a helyzet gyökeresen változni fog, hiszen ezek a rendszerek elegendő sávsélességet biztosítanak majd akár színes mozgóképek vagy .mp3 file-ok letöltéséhez, de egyelőre a jelenlegi 9.6 kbps sebességű adatátvitel és a telefonok kijelzője még nem ad lehetőséget komoly alkalmazások használatára, ám a logikai, rejtvény és kvízjátékok nagy népszerűségre számíthatnak. A mobiltelefonok tulajdonosai nem ülnek le hosszú időre játszani, ezért számukra rövid játékidejű és szellemileg üdítő játékokat kell nyújtani.

Az új játékokat először a Nokia 7100, 6100 és 9000 típusú készülékek tulajdonosai élvezhetik majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról