Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

NVIDIA nForce: itt a driver, hol a driver

Barna József, 2003. május 26. 11:24
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az NVIDIA a hétvégén eltávolította honlapjáról a múlt héten kiadott legújabb nForce-drivereket, miután a felhasználók visszajelzései alapján fény derült arra, hogy a csomag IDE-vezérlő modulja hibásan működik. A 2.41 verziószámot viselő meghajtót először egy olyan frissített (2.42) változattal helyettesítette a cég, amelyből hiányzott az IDE-vezérlő modul, majd pénteken ez utóbbit is eltávolította weboldaláról.

[HWSW] Az NVIDIA a hétvégén eltávolította honlapjáról a múlt héten kiadott legújabb nForce-drivereket, miután a felhasználók visszajelzései alapján fény derült arra, hogy a csomag IDE-vezérlő modulja hibásan működik. A 2.41 verziószámot viselő meghajtót először egy olyan frissített (2.42) változattal helyettesítette a cég, amelyből hiányzott az IDE-vezérlő modul, majd pénteken ez utóbbit is eltávolította weboldaláról.

Az NVIDIA egyelőre a legutóbbi stabil driver használatát ajánlja Windows XP és 2000 alatt az nForce és nForce2 lapkakészletekre épülő alaplapok tulajdonosainak, jelenleg ez tölthető le a vállalat honlapjáról is. A hibás meghajtók eltávolításának és a korábbi változat visszaállításának mikéntjéről egy részletes tájékoztatót is kiadott a cég, amely szintén a fenti linkről érhető el.

A hiba értelemszerűen nem érinti a Windows 98 SE és ME operációs rendszerekhez kiadott driververziót, amely eredetileg sem tartalmazta az IDE-vezérlő modult.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.