Szerző: Ady Krisztián

2003. május 21. 17:53

Féláron értékesíti Wi-Fi egységcsomagját a Juniper Networks

[News.com] Újabb lökést adhat a Juniper Networks legújabb csomagja segítségével az egyébként is rendkívüli módon terjedő Wi-Fi-nek a tengerentúlon. A vállalat legújabb hot spot csomagjával az eddig elérhetőnél jóval olcsóbban létesíthetők vezeték nélküli internetet nyújtó hozzáférési pontok.

[News.com] Újabb lökést adhat a Juniper Networks legújabb csomagja segítségével az egyébként is rendkívüli módon terjedő Wi-Fi-nek a tengerentúlon. A vállalat legújabb "hot spot" csomagjával az eddig elérhetőnél jóval olcsóbban létesíthetők vezeték nélküli internetet nyújtó hozzáférési pontok.

A szélessávú vezetékes és mobilszolgáltatók számára készített csomag pár héten belül lesz elérhető, s mindössze 800 dollárba fog kerülni. A komplett megoldást a cég partnere, a Colubris Networks is értékesíteni fogja, a csomagban minden szükséges hardver- és szoftverkomponens megtalálható egy étterem, kávézó vagy egyéb szórakozóhely vezetéknélküli internettel történő ellátásához.

A Cisco és egyéb rivális megoldásszállítók eddig jóval drágább, 2000 dollár körüli csomagokat készítettek az ügyfelek számára, közölte Christopher Komatas, a Juniper termékmenedzsere. A csomagokkal létrehozható Wi-Fi hozzáférési pontok körülbelül 300 láb, 100 m sugarú körben nyújthatnak hozzáférést a vezeték nélküli hálózathoz, épületen belül azonban ez a hatósugár drasztikusan csökken.

A Juniper reményét fejezte ki, hogy alig féláron értékesített Wi-Fi csomagjának köszönhetően kellően nagy szeletet tud kihasítani a piac egyre növekvő tortájából. A csomag a vállalat saját SDX-300 Service Deployment rendszerét és a Colubris hozzáférési pontjait tartalmazza, a költségcsökkenés pedig a kevesebb felhasznált hardverelemnek köszönhető.

A Juniper csomagjából ugyanis hiányzik az a gateway, mely minden egyes nyilvános pontnál ellenőrzi a felhasználó jogosultságát. A Juniper ezt a funkciót E-series termékvonalába, telefonos hálózati eszközeibe (ADSL-modemeibe) is beépíti, így külön gateway felhasználására ebben az esetben nincs szükség.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról