Szerző: Vörös Péter

2003. május 21. 17:28

Júniustól elérhető a Visio 2003 nyilvános béta változata

[PCWorld.com] A Microsoft tegnap bejelentette, hogy júniusban megkezdődik a Microsoft Visio 2003 rajzoló és diagramkészítő szoftver bétatesztelési periódusa. A cég szeretné, ha minél többen vennének részt a tesztelésben, amelyre e héten lehet elkezdeni a jelentkezést a vadonatúj

[PCWorld.com] A Microsoft tegnap bejelentette, hogy júniusban megkezdődik a Microsoft Visio 2003 rajzoló és diagramkészítő szoftver bétatesztelési periódusa. A cég szeretné, ha minél többen vennének részt a tesztelésben, amelyre e héten lehet elkezdeni a jelentkezést a vadonatúj Visio 2003 weboldalon.

A Microsoft Visio 2003 olyan diagramkészítő megoldás, mely az üzleti szakembereknek és a technikai szakértőknek segít komplex ötleteket, folyamatokat és rendszereket grafikus formában megérteni és továbbadni.

A Visio 2003 tagja az Office 2003 programcsaládnak. Jason Bunge, a Microsoft Visio termékmenedzsere közölte, hogy az új termék a nyár folyamán jelenik meg. A cég az árral kapcsolatban egyelőre nem nyilatkozott.

A Visio új verziója több olyan funkciót is fog nyújtani, mint az Office 2003 programcsalád. Az egyik legfontosabb újdonság az, hogy a Visio széles körűen támogatni fogja az XML-kompatibilis adatforrásokat, így a felhasználók XML dokumentumokat és űrlapokat tudnak olvasni és írni.

Ezenkívül kibővül az induló sablonok köre, továbbfejlesztik a szervezeti ábra varázslót és az előre elkészített folyamatábrákat, valamint tovább bővül az online súgó szolgáltatás. Az új funkciókkal a Microsoft legfőbb célja az, hogy a végfelhasználók számára minél könnyebben használható legyen a program. A vállalati felhasználók számára javulnak az együttműködési funkciók, hasonlóan a többi Office alkalmazáshoz.

A Microsoft 2000 januárjában fejezte be a Visio felvásárlását, a mostani verzió a második Microsoft-update lesz. A nagyjából két évvel ezelőtt megjelentetett Visio 2002-nél a Microsoft elkezdte a Visio integrálását az Office programcsaláddal, az idei változatnál ez tovább folytatódik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról