Szerző: Bodnár Ádám

2003. május 20. 10:51

A Trend Micro vírusvédelmet biztosít a Windows Server 2003 számára

[Morpho] A Trend Micro, Inc. bejelentette Trend Micro ServerProtect termékét. A Trend Micro fájl- és alkalmazásszerverek számára kifejlesztett anti-vírus megoldása a Microsoft új Windows Server 2003 vállalati platformján fut.

HIRDETÉS

[Morpho] A Trend Micro, Inc. bejelentette Trend Micro ServerProtect termékét. A Trend Micro fájl- és alkalmazásszerverek számára kifejlesztett anti-vírus megoldása a Microsoft új Windows Server 2003 vállalati platformján fut.

Ezzel a bejelentéssel a Trend Micronak lehetősége nyílt, hogy a Microsoft platformok és alkalmazások legkiterjedtebb köre számára nyújtson vírusvédelmet, igazodva a vállalat partnerstratégiájához, így az ügyfelek számára rugalmas, integrált biztonsági megoldásokat biztosíthat. Emellett a Windows Server 2003 platformot alkalmazó vállalatok már most előnyre tehetnek szert a meglévő fertőzésvédelmi és helyreállítási szolgáltatásokkal, amelyek felügyelete a Trend Micro Enterprise Protection Strategy keretében történik.

"Az ügyfelek azt várják, hogy a Trustworthy Computing (megbízható számítástechnika) kezdeményezés elterjed az iparágon belül" -- mondta Mike Nash, a Microsoft biztonsági üzletágának testületi alelnöke. "A Trend Micro által nyújtott korai támogatás a Microsoft Windows Server 2003-hoz segít olyan megoldások szállításában, amelyek közös ügyfeleink számára még teljesebb védelmet biztosítanak a támadásokkal szemben. A Trend Micro együttműködésére nemcsak az asztali rendszerek, az üzenetkezelő szerverek és átjárók biztonságossá tételében számítunk, hanem a jövő olyan biztonsági kihívásainak kezelésében is, amelyek hatással vannak közös ügyfeleinkre is."

A ServerProtect 5.56 verzió használatával a Windows Server 2003 ügyfelek rendelkezni fognak az összetett fenyegetések kezelésének előnyeivel az Enterprise Protection Strategy részeként biztosított szolgáltatásokon keresztül. Az ügyfeleknek lehetősége lesz a portblokkoló, írásmegtagadási és megosztott mappát blokkoló lehetőségek kihasználására, vagy szerverhelyreállítási sablonok alkalmazására azon koordinált szolgáltatások részeként, amelyek segítenek a rosszindulatú kódok támadásakor keletkezett károk csökkentésére fordított idő és az ezzel kapcsolatos költségek csökkentésében.

A ServerProtect 5.56 verziója tesztelésre kerül a Veritest által vezetett Windows Server 2003 tanúsításhoz, amely a külső fejlesztők független tesztelésének kizárólagos szolgáltatója a Microsoft Certified for Windows logo program keretében. A tanúsítvány azt jelenti, hogy az ügyfelek biztosak lehetnek abban, hogy a ServerProtect megfelel a Microsoft által lefektetett együttműködési, megbízhatósági és kompatibilitási előírásoknak.

a címlapról