Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Springdale chipkészletes Soltek-lapok nem csak Újpest-drukkereknek

Barna József, 2003. május 16. 16:49
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Néhány nappal a lapkakészletek hivatalos premierje előtt a Soltek bejelentette az Intel Springdale sorozatra épülő egyedi kialakítású alaplapjait. A tajvani gyártó Violet Eyes lapjaival feltehetően nem csupán az Újpest-drukkerek táborát célozza meg.

[HWSW] Néhány nappal a lapkakészletek hivatalos premierje előtt a Soltek bejelentette az Intel Springdale sorozatra épülő egyedi kialakítású alaplapjait. A tajvani gyártó "Violet Eyes" lapjaival feltehetően nem csupán az Újpest-drukkerek táborát célozza meg.

A Soltek lilaködös sorozata jelenleg két modellből áll. Az SL-86SPE/-L az Intel 865PE lapkakészletre épül, amely támogatja a 800 MHz-es rendszerbuszt igénylő Pentium 4 processzorokat, kétcsatornás DDR400 memóriavezérlővel rendelkezik, és az ICH5 south bridge-nek köszönhetően képes a Serial ATA meghajtók kezelésére. Az SL-86MP/-L pedig az ugyanezekkel a paraméterekkel és integrált grafikus maggal rendelkező 865G chipsetet hasznosítja.

Mindkét lapon 1 8x AGP, 6 PCI és 4 DDR DIMM foglalat kapott helyet. Az utóbbiakba maximálisan 3 Gbyte DDR400 memóriamodul helyezhető. A gyártó közleménye szerint a lapok különlegessége -- a színük mellett --, hogy akár 1200 MHz-es rendszerbusz-beállítással is képesek működni.

Az alaplapok lehetőséget biztosítanak a túlhajtásra, így a rendszerbusz órajelének, a magfeszültségnek, a memóriafeszültségnek, az AGP-feszültségnek és a szorzónak a módosítására. A termékekhez a Soltektől megszokott szoftvercsomag jár, mely a Trend Micro PC-cillin 2002, a PowerQuest, a PartitionMagic 6.0 SE, a Drive Image 4.0, a FarStone Virtual Drive 7 és a RestoreIT 3 alkalmazásokat tartalmazza.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.