Szerző: Barna József

2003. május 16. 14:25

GeForce FX 5900 chipes videokártyák a Leadtektől

A héten a tajvani Leadtek is bejelentette NVIDIA GeForce FX 5900 grafikus processzorokra épülő videokártyáit. A vállalat kínálatában a csúcskategóriás GeForce FX 5900 Ultra chipes változat mellett két olcsóbb, nem Ultra lapkára épülő változat is megtalálható.

[HWSW] A héten a tajvani Leadtek is bejelentette NVIDIA GeForce FX 5900 grafikus processzorokra épülő videokártyáit. A vállalat kínálatában a csúcskategóriás GeForce FX 5900 Ultra chipes változat mellett két olcsóbb, nem Ultra lapkára épülő változat is megtalálható.

A GeForce FX 5900 chip a tavaly ősszel bemutatott és idén tavasszal piacra került GeForce FX 5800 továbbfejlesztett változatának tekinthető, azonban a változtatások révén a grafikus processzor teljesítménye jelentősen növekedett. A legfontosabb újítás a 256 bites memóriabusz bevezetése, valamint az olcsóbb, DDR-I szabványú SDRAM chipek alkalmazása.

A teljes DirectX 9.0-gyorsítást kínáló GeForce FX 5900 újdonságai közé tartozik még a "második generációs" és az elődöknél mintegy kétszer gyorsabb pixel shaderekkel ellátott CineFX 2.0 motor, a fények és árnyékok gyorsításáért felelős UltraShadow technológia, illetve a korábbinál fejlettebb anti-aliasinget és anizotropkus szűrést biztosító Intellisample HCT (high resolution compression technology).

A GeForce FX 5900 Ultra grafikus processzorra épülő Leadtek WinFast A350 Ultra TDH MyVIVO kártya videó ki- és bemenetekkel egyaránt rendelkezik és 256 Mbyte DDR memóriával szerelték fel, míg a nem Ultra chipes WinFast A350 TDH MyVIVO 128 és 256 Mbyte memóriával ellátott változatokban lesz megvásárolható.

A termékekhez a gyártó a Gun Metal és Big Mutha Truckers játékokat, a WinFastDVD, ColoReal Embedded, ColoReal Visual, ColoReal Bright és CYCORE CULT 3D alkalmazásokat, valamint az Ulead VideosStudio 7 SE DVD, DVD MovieFactory 2 SE, és Cool 3D 3.0 SE videoszerkesztő szoftvereket mellékeli. A kártyák júniusban kerülnek az üzletek polcaira.

a címlapról