:

Szerző: mz

2000. május 12. 22:28

0.13 mikronos SRAM memóriák az UMC-től

Szokásos évi technológiai fórumán az UMC bejelentette, hogy sikeresen legyártotta első, teljesen funkcionális 2 Mbites SRAM chipjeit, melyek készítésénél a Worldlogic nevű, 0.13 mikronos technológiát használta.
A lépéssel az UMC az első olyan félvezető-gyártó, mely az iparban jelenleg legmodernebbnek számító technológiát alkalmazza a termelésben. A chipek rezet használnak a vezetékeléshez, a 6 tranzisztorból álló SRAM memóriacellák mindössze 2.28 um2 területet foglalnak el. Az UMC reményei szerint a 0.13 mikronos termelés teljes gőzzel beindul még az év vége előtt.
Az előző években az UMC többször is bizonyított, hiszen élen járt a 0.25, 0.22, 0.18, és 0.15 mikronos technológiák bevezetésében.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 06:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.