Szerző: Barna József

2003. május 13. 12:32

Novell - (ISC)2 együttműködés a biztonság növelése érdekében

A biztonságos személyazonosság-kezelés, a biztonságos webes szolgáltatások és a többplatformos rendszerek köré szerveződő Novell-megoldások kiterjesztése érdekében a Novell együttműködési megállapodást kötött az International Information Systems Security Certification Consortium mal (ISC) 2 .

A biztonságos személyazonosság-kezelés, a biztonságos webes szolgáltatások és a többplatformos rendszerek köré szerveződő Novell-megoldások kiterjesztése érdekében a Novell együttműködési megállapodást kötött az International Information Systems Security Certification Consortiummal (ISC)2 .

A Novell az (ISC)2 szolgáltatását kívánja felhasználni az információbiztonság területén megszerzett szakértelmének tanúsításához. A világszerte elismert, a világ legjobb biztonsági szakértőiből alakult (ISC)2 non-profit szervezettel együttműködve a Novell egy olyan programot indít, amely során tanácsadóit az iparágvezető Certified Information Systems Security Professional (CISSP) tanúsítvánnyal tanúsítja. A Novell ügyfelei így mindenkor biztosak lehetnek abban, hogy a Novell a jelenleg elérhető legmagasabb színvonalú biztonsági szakértelmet kínálja.

"A biztonság válik a legnagyobb informatikai kihívássá az elkövetkező években. A cégek csak most kezdik megérteni az üzleti folyamatok megváltoztatásának veszélyeit, hiszen ezek az üzleti folyamatok a kulcsfontosságú céges információkat a szervezeten belüli vagy kívüli új felhasználók kezébe adják" -- mondta Bob Couture, a Novell Worldwide Services alelnöke. "Azt szeretnénk, ha ügyfeleink tudnák, hogy megértjük a biztonsági megfontolásokat úgy üzleti, mint technológiai szempontból. A CISSP tanúsítvány arról biztosítja ügyfeleinket, hogy rendelkezünk minden tudással, amelyre biztonsági kihívásaik leküzdéséhez szükség van."

A CISSP tanúsítvány az információbiztonság területén megszerzett szakértelem és szakmai tudás független és objektív mérőeszköze. Ez a tanúsítvány a gyakorlati munkatapasztalatok, a formális oktatás, az etikai szabályok betartása és a CBK kombinációjával szerezhető meg. A CBK az (ISC)2 által összeállított átfogó és folyamatosan frissített kivonat, amely az információbiztonság irányelveit foglalja össze. A Novell és az (ISC)2 között létrejött szerződés értelmében a Novell CBK képzésben részesül, amelynek célja a szigorú CISSP vizsga sikeres letétele.

a címlapról