:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. május 12. 11:43

Rendkívül olcsó, szélesvásznú kijelzővel szerelt notebookot jelentett be az eMachines

Az olcsó PC-iről ismert eMachines ismét belépett a noteszgépek piacára: a vállalat bejelentette M5305 típusú notebookját, amely széles kijelzővel valamint villámgyors processzorral rendelkezik és rendkívül kedvező áron kerül forgalomba.

Az olcsó PC-iről ismert eMachines ismét belépett a noteszgépek piacára: a vállalat bejelentette M5305 típusú notebookját, amely széles kijelzővel valamint villámgyors processzorral rendelkezik és rendkívül kedvező áron kerül forgalomba.

A mobil Athlon XP 2200+ processzorra épülő számítógép alapfelszereltségként 512 Mbyte DDR SDRAM-ot, 40 Gbyte-os merevlemezt, DVD-ROM/CD-RW kombó meghajtót és integrált videovezérlővel rendelkező ATI Radeon IGP chipkészletet tartalmaz. Az M5305 kijelzője 15,4 hüvelyk átlójú, képaránya 16:10, felbontása pedig 1280x800 pixel.

A szélesvásznú kijelzővel felszerelt notebookok eddig a középső és felső árkategóriába tartoztak, azonban az eMachines gépét már 1249 dolláros ajánlott fogyasztói áron meg lehet vásárolni, egyes kereskedők pedig 1200 dollár alatti áron kínálják a készüléket. Nemrégiben több jelentős notebook-gyártó is piacra dobott szélesvásznú kijelzővel felszerelt gépet, azonban a Dell, a Toshiba és a HP konfigurációi lényegesen drágábbak az eMachines M5305-nél.

Egyes becslések szerint a 14,1 hüvelykes, 15 hüvelykes és 15,4 hüvelykes TFT-kijelzők ára között hamarosan csak 20-30 dollár lesz a különbség, így a nagyméretű megjelenítővel szerelt notebookok kedvezőbb áron kerülhetnek a boltokba. A gyártók szerint ezek a készülékek elsősorban a kiskereskedelmi piacon lehetnek sikeresek. Az NPDTechworld adatai szerint az Egyesült Államokban az 1200 dollárnál olcsóbb notebookok a legkelendőbbek.

Az eMachines kínálatában utoljára 2000-ben szerepelt notebook, azonban az eSlate fantázianevű, AMD K6-2 processzorra épülő, 12,1 hüvelykes kijelzővel szerelt számítógép 999 dolláros ára ellenére sem volt népszerű, ezért a vállalat törölte a termékpalettájáról.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 1. 23:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.