Szerző: roberto

2003. május 9. 22:15

Red Hat, Fujitsu: kibővített együttműködés a szerverek piacán

[redhat.com] A Fujitsu Limited és a Red Hat tegnap Tokióban

[redhat.com] A Fujitsu Limited és a Red Hat tegnap Tokióban bejelentették, hogy együttműködési megállapodást írtak alá a Red Hat Enterprise Linuxra épülő megoldások továbbfejlesztéséről és értékesítéséről vállalati felhasználók számára, küldetéskritikus feladatokhoz, amelyhez a hardverhátteret a Fujitsu Intel Xeon és Itanium-alapú szerverei fogják biztosítani. A megállapodás a két cég eddigi együttműködésének jelentős kibővítése.

A felek arról is megegyeztek, hogy a jövőben együttműködnek a szoftverfejlesztés, a marketing, az értékesítés, valamint a terméktámogatás terén. A Fujitsu továbbá gondoskodni szeretne arról is, hogy minden vállalati alkalmazása kompatibilis legyen a Red Hat Enterprise Linux platformmal, így a vásárlók minden előnyét élvezhetik a Red Hat és a Fujitsu által kínált integrált megoldásoknak.

Fujitsu 2001 tavasza óta kínálja az Intel-alapú Primergy szervereit Red Hat Linuxsszal, az új együttműködés pedig lehetővé teszi, hogy a szerver operációs rendszerként az elmúlt egy évben hírnevet szerzett Red Hat Enterprise Linux (korábban Red Hat Advanced Server) elérhető legyen a még fejlesztés alatt álló Xeon és Itanium processzorcsaládokra épülő high-end szervereken.

a címlapról