:

Szerző: roberto

2003. május 9. 21:33

Az Oracle a Red Flag Linuxon keresztül fog terjedni Kínában

[CNETAsia] Az Oracle és a Kínában állami

[CNETAsia] Az Oracle és a Kínában állami kapcsolatokkal is bíró Red Flag Software a jövőben együttműködnek a kínai piac számára elérhető, tanúsítvánnyal és terméktámogatással rendelkező platformok létrehozásában. A Red Flag egyébként már meg is kapta az Oracle 9i tanúsítványt a Red Flag Linuxhoz, és az Oracle China Development Center segítségével most az Oracle egyéb termékeinek (Oracle9i Application Server, Oracle Collaboration Suite, Oracle E-business Suite) használhatóságát igazoló, az új Red Flag Data Center Linux operációs rendszerhez kiállítandó tanúsítványok megszerzésén dolgoznak.

Megfigyelők szerint a lépés része az Oracle linuxos cégekkel való szorosabb együttműködést célzó törekvéseinek, ugyanakkor stratégiai jelentőségű lehet a kínai kormányzati és katonai szerződésekhez való hozzájutásban is. A kínai cégek számára az együttműködés eredményeképp elérhetővé válik az Oracle Unbreakable (törhetetlen) néven hirdetett infrastruktúrája a Red Flag Linux platformon.

"A Linux elfogadottsága gyors iramban növekszik Kínában és a vállalati szintű termékek is kiforrottnak számítanak. Ez [az együttműködés] nemcsak a Red Flag és az Oracle, de Linux kínai fejlődésének is egy jelentős állomása" -- kommentálta a bejelentést Liu Bo, a Red Flag Software vezérigazgatója.

Korábban az Oracle a "Törhetetlen Linux" tervének részeként megállapodást írt alá az eladási adatok szerinti legnagyobb Linux-disztribútorral, a Red Hattel, illetve a UnitedLinux csoporttal, amelynek tagjai közt található a második legnagyobb disztribútor, a SuSE.

Az Oracle és Red Flag együttműködése kiterjed a marketingre is, a két cég már kiszemelte a kormányzati, szállítási és energetikai szektort, és marketingkapányokat fognak indítani a Linux elfogadottságának növelése céljából, ami egybevág a Linux terjesztésére irányuló kormányzati szándékkal, ám az Oracle-nek az olyan feltörekvő vetélytársakkal is meg kell küzdenie, mint amilyen az egyre népszerűbb MySQL adatbázis-kezelő rendszer.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.