:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. május 5. 20:49

Pályázatok szoftverfejlesztésre és kulturális értékek digitalizálására

Új pályázatokat hirdetett meg az Informatikai és Hírközlési Minisztérium május 3-tól. A Vállalatirányítási szoftverek közepes méretű vállalkozásoknak és a 24. óra - Kulturális kincseink digitalizálása címmel meghirdetett pályázatokra egyaránt 400-400 millió forintotos keretösszeg áll rendelkezésre.

[HWSW] Új pályázatokat hirdetett meg az Informatikai és Hírközlési Minisztérium május 3-tól. A "Vállalatirányítási szoftverek közepes méretű vállalkozásoknak" és a "24. óra - Kulturális kincseink digitalizálása" címmel meghirdetett pályázatokra egyaránt 400-400 millió forintotos keretösszeg áll rendelkezésre.

A "Vállalatirányítási szoftverek közepes méretű vállalkozásoknak" című, magyar nyelvű informatikai technológiák fejlesztésére szolgáló pályázat célja, hogy javítsa a kis- és középvállalkozások versenyképességét a hazai és a nemzetközi piacokon; erősítse a magyar gazdaság nemzetközi e-gazdasághoz való csatlakozását, valamint biztosítsa a korszerű vállalatirányítási hátteret az EU csatlakozás után előálló, megváltozott gazdasági, szabályozási és piaci körülményekhez.

A támogatás célja, hogy korszerű ERP-rendszer bevezetésével, illetve a már meglévő rendszer korszerűsítésével növelje az egyes szakterületek informatikai lefedettségét, ezáltal tegye hatékonyabbá és eredményesebbé a gazdálkodást. A pályázat 2003. május 15-től folyamatosan nyújtható be.

A "24. óra - Kulturális kincseink digitalizálása" című pályázat célja a pusztuló adathordozón lévő kulturális örökséghez tartozó javak digitalizálással történő védelme, megőrzése és fenntartása, valamint a nyilvánosság számára történő széleskörű és egyenlő hozzáférhetővé tétele. Pályázni lehet kulturális javak és dokumentumok, képi vagy szöveges emlékek, hangfelvételek, álló- és mozgóképek digitalizálását célzó pályázatokkal. A pályázat beadási határideje: 2003. június 16.

A felhívások teljes szövege az Informatikai és Hírközlési Minisztérium honlapján olvasható, valamint a helyi hívással hívható (40) 200-454-es telefonszámon kérhető.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:43

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.