Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

nForce2 Ultra 400 chipkészletes lapok a Gigabyte-tól

Barna József, 2003. május 06. 19:12
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Távol-keleti források korábban arról számoltak be, hogy a Gigabyte Technology az NVIDIA nForce2 alaplapi chipkészletének felhasználását tervezi. Mint viszonteladóktól megtudtuk, a tervek hamarosan testet öltenek, és az nForce2 alapú termékek rövidesen megvásárolhatóak lesznek. A tajvani alaplapgyártó vállalat korábban az NVIDIA grafikus processzoraira épülő videokártyákat forgalmazott, azonban tavaly óta kizárólag a rivális ATI termékeit használja fel 3D-gyorsító kártyáin, ahogy eddig nem dobott piacra NVIDIA-lapkára épülő alaplapot sem.

[HWSW] Távol-keleti források korábban arról számoltak be, hogy a Gigabyte Technology az NVIDIA nForce2 alaplapi chipkészletének felhasználását tervezi. Mint viszonteladóktól megtudtuk, a tervek hamarosan testet öltenek, és az nForce2 alapú termékek rövidesen megvásárolhatóak lesznek. A tajvani alaplapgyártó vállalat korábban az NVIDIA grafikus processzoraira épülő videokártyákat forgalmazott, azonban tavaly óta kizárólag a rivális ATI termékeit használja fel 3D-gyorsító kártyáin, ahogy eddig nem dobott piacra NVIDIA-lapkára épülő alaplapot sem.

Mint megtudtuk, a Gigabyte a jövő héttől kezdi meg nForce2 alapú modelljeinek szállítását: az első lépcsőben négy alaplap kerül forgalomba. A 7NNXPV és a 7N400VPro, amint azt a típusjelzésben található V jelzi, az integrált grafikus maggal rendelkező nForce2 IGP lapkára épül, mely mellé a valós idejű Dolby Digital 5.1-kódolásra képes hangprocesszorral felszerelt MCP-T chipet társítja a gyártó. Mindkét lapon található továbbá Serial ATA- és IEEE 1394-vezérlő, míg a 7NNXPV egy gigabites és egy 10/100 Ethernet-vezérlővel is rendelkezik.

A 7NNXP és a 7N400Pro már az új nForce2 Ultra 400 north bridge lapkára épül, így hivatalosan is támogatja a hamarosan megjelenő, 400 MHz-es rendszerbuszt használó AMD Athlon XP processzorokat. E modelleken is a hangprocesszorral ellátott MCP-T south bridge kapott helyet. A két változat között az egyetlen különbség, hogy a 7NNXP rendelkezik gigabites Ethernet-vezérlővel is.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.