Szerző: Barna József

2003. május 06. 19:12:06

nForce2 Ultra 400 chipkészletes lapok a Gigabyte-tól

Távol-keleti források korábban arról számoltak be, hogy a Gigabyte Technology az NVIDIA nForce2 alaplapi chipkészletének felhasználását tervezi. Mint viszonteladóktól megtudtuk, a tervek hamarosan testet öltenek, és az nForce2 alapú termékek rövidesen megvásárolhatóak lesznek. A tajvani alaplapgyártó vállalat korábban az NVIDIA grafikus processzoraira épülő videokártyákat forgalmazott, azonban tavaly óta kizárólag a rivális ATI termékeit használja fel 3D-gyorsító kártyáin, ahogy eddig nem dobott piacra NVIDIA-lapkára épülő alaplapot sem.

[HWSW] Távol-keleti források korábban arról számoltak be, hogy a Gigabyte Technology az NVIDIA nForce2 alaplapi chipkészletének felhasználását tervezi. Mint viszonteladóktól megtudtuk, a tervek hamarosan testet öltenek, és az nForce2 alapú termékek rövidesen megvásárolhatóak lesznek. A tajvani alaplapgyártó vállalat korábban az NVIDIA grafikus processzoraira épülő videokártyákat forgalmazott, azonban tavaly óta kizárólag a rivális ATI termékeit használja fel 3D-gyorsító kártyáin, ahogy eddig nem dobott piacra NVIDIA-lapkára épülő alaplapot sem.

Mint megtudtuk, a Gigabyte a jövő héttől kezdi meg nForce2 alapú modelljeinek szállítását: az első lépcsőben négy alaplap kerül forgalomba. A 7NNXPV és a 7N400VPro, amint azt a típusjelzésben található V jelzi, az integrált grafikus maggal rendelkező nForce2 IGP lapkára épül, mely mellé a valós idejű Dolby Digital 5.1-kódolásra képes hangprocesszorral felszerelt MCP-T chipet társítja a gyártó. Mindkét lapon található továbbá Serial ATA- és IEEE 1394-vezérlő, míg a 7NNXPV egy gigabites és egy 10/100 Ethernet-vezérlővel is rendelkezik.

A 7NNXP és a 7N400Pro már az új nForce2 Ultra 400 north bridge lapkára épül, így hivatalosan is támogatja a hamarosan megjelenő, 400 MHz-es rendszerbuszt használó AMD Athlon XP processzorokat. E modelleken is a hangprocesszorral ellátott MCP-T south bridge kapott helyet. A két változat között az egyetlen különbség, hogy a 7NNXP rendelkezik gigabites Ethernet-vezérlővel is.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 28. 14:14

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.