Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Red Hat: AMD 64 technológiai előzetes

roberto, 2003. május 05. 10:27
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[Red Hat] Az elmúlt hét végén a Red

hirdetés
[Red Hat] Az elmúlt hét végén a Red Hat bejelentette az AMD 64 platformra készült disztribúciójának technológiai előzetesét. Az ftp.redhat.com-ról letölthető, GinGin64 kódnevű tesztrendszer a megszokott formátumokban (CD-re írható ISO fájlokként, illetve RPM csomagokban) érhető el. Az első hírek szerint az AMD platformjára adaptált operációs rendszer csaknem minden komponensében megegyezik a Red Hat legutolsó, 9-es verziószámot viselő általános célú disztribúciójával.

A technológiai előzetes ellenére sem várható azonban a Red Hat Linux 9 AMD 64-es változatának megjelenése, a mostani kiadás ugyanis valóban csak a technológia tesztelésére szolgál, és az AMD 64 platform támogatása a Red Hat Enterprise Linux (korábban Red Hat Linux Advanced Server) néven ismert termék következő kiadásába fog bekerülni. A tesztrendszer egyébként a telepítés után nem teszi lehetővé a 32 bites alkalmazások azonnali futtatását, ugyanis a rendszerhez az összeállítók nem mellékelték az ehhez szükséges 32 bites rendszerkönyvtárakat.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.