Szerző: roberto

2003. május 5. 10:27

Red Hat: AMD 64 technológiai előzetes

[Red Hat] Az elmúlt hét végén a Red

[Red Hat] Az elmúlt hét végén a Red Hat bejelentette az AMD 64 platformra készült disztribúciójának technológiai előzetesét. Az ftp.redhat.com-ról letölthető, GinGin64 kódnevű tesztrendszer a megszokott formátumokban (CD-re írható ISO fájlokként, illetve RPM csomagokban) érhető el. Az első hírek szerint az AMD platformjára adaptált operációs rendszer csaknem minden komponensében megegyezik a Red Hat legutolsó, 9-es verziószámot viselő általános célú disztribúciójával.

A technológiai előzetes ellenére sem várható azonban a Red Hat Linux 9 AMD 64-es változatának megjelenése, a mostani kiadás ugyanis valóban csak a technológia tesztelésére szolgál, és az AMD 64 platform támogatása a Red Hat Enterprise Linux (korábban Red Hat Linux Advanced Server) néven ismert termék következő kiadásába fog bekerülni. A tesztrendszer egyébként a telepítés után nem teszi lehetővé a 32 bites alkalmazások azonnali futtatását, ugyanis a rendszerhez az összeállítók nem mellékelték az ehhez szükséges 32 bites rendszerkönyvtárakat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról