Szerző: roberto

2003. április 30. 13:09

Tűzszünet helyett: előadássorozat a szabad szoftverekért

[Linux.hu, BSA.hu] Az FSF.hu Alapítvány és a

[Linux.hu, BSA.hu] Az FSF.hu Alapítvány és a Linux-felhasználók Magyarországi Egyesülete reagálva a BSA Tűzszünet kampányára, a BSA kampány által érintett területeken előadásokat fog tartani a szabad szoftverekről. Az előadások célja az érdeklődők szabad szoftverekre épülő megoldásokról való tájékoztatása, illetve a szabad szoftverek világát működtető jogi és szemléletbeli alapok szélesebb körben való ismertetése. A tervezett előadásokban különös hangsúly fog esni ezen szoftverek mindennapi életben való használhatóságára és az irodai munkavégzéshez is alkalmas megoldásokra.

Amint az ismert, a BSA Magyarország a 2003-as kampányát négy dunántúli megyében kezdte. A Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében lezárult Tűzszünet kampányt a BSA közleménye szerint a vállalkozások "igen pozitívan" fogadták, és a visszajelzést küldő vállalatok kérésére a BSA meghosszabbította a türelmi időszakot; annak letelte után azonban a legnagyobb szoftvergyártók érdekeit képviselő szervezet az említett régiókban -- ígéretéhez híven -- több tucat feljelentést tett.

A Tűzszünet ellenkampányaként indított rendezvénysorozat első állomása Veszprém, ahol az Iparkamara jóvoltából a helyi vállalkozók hallgathatják meg az FSF.hu és az LME előadásait a szabad szoftverekről. Helyszín és időpont: 2003. május 6-án 10 órakor a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara konferenciaterme (Veszprém, Budapest u. 3.), a szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról