Szerző: Bodnár Ádám

2003. április 25. 12:05

Két nap alatt másodszor dőlt meg a TPC-C benchmark rekord

A HP és a Microsoft tegnap bejelentették, hogy a 64 darab Madison magos Itanium 2 processzort tartalmazó HP 9000 Superdome szerver 658,277 tpmC rekorderedményt ért el az online tranzakciófeldolgozási teljesítményt vizsgáló TPC-C tesztben.

A HP és a Microsoft tegnap bejelentették, hogy a 64 darab Madison magos Itanium 2 processzort tartalmazó HP 9000 "Superdome" szerver 658,277 tpmC rekorderedményt ért el az online tranzakciófeldolgozási teljesítményt vizsgáló TPC-C tesztben.

A Windows Server 2003 Datacenter Edition operációs rendszert és Microsoft SQL Server Enterprise Edition adatbáziskezelőt futtató számítógép mindössze 9,80 dollár/tpmC ár-teljesítmény viszonya kiemelkedően jó a TPC-C tesztben 10 legjobb eredményt elért rendszerek között. A TPC-C teszt szerint a 16 processzornál nagyobb rendszerek között a HP Superdome-nak a legkedvezőbb az ár/teljesítmény viszonya.

"Rendkívül elégedettek vagyunk a rekordnak számító benchmark eredménnyel és azt hiszem ez nyilvánvaló bizonyítéka annak, hogy a HP megfelelő technológiával és adatbázis-megoldás tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy olyan tranzakció-feldogozási teljesítményt nyújtson Windows alatt, amire a többi gyártó nem képes" -- mondta Scott Stallard, a HP Business Critical Systems alelnöke. "A HP Itanium 2 alapú szerverei segítségével a Microsoft Windows még nagyobb teret nyerhet az adatközpontok területén, sokkal nagyobb hatékonyságot és alacsonyabb költségeket biztosítva -- amelyekkel a versenytársaink nem tudnak szolgálni."

A tesztben használt HP 9000 Superdome konfigurácó 64 darab 1,5 GHz-en futó, 6 Mbyte harmadszintű gyorsítótárral szerelt Itanium 2 processzort és 512 Gbyte memóriát tartalmazott. A szerverhez egy HP StorageWorks Modular SAN Array 1000 diszk-kontroller csatlakozott. A háttértárak teljes kapacitása 34568 Gbyte volt. A HP közleménye szerint az Itanium 2 processzorokkal szerelt Superdome szerver még az idén kereskedelmi forgalomba kerül.

Két napon belül másodszor dől meg a nem-fürtözött rendszerek által elért TPC-C benchmarkeredmények rekordja. Amint arról beszámoltunk, a 32 darab Madison magos Itanium 2 processzorral szerelt NEC Express5800/1320Xc tegnap egy több mint másfél éve fennálló rekordot döntött meg a TPC-C tesztben, ugyanis 514,034 pontos eredménye volt az első, ami túl tudta szárnyalni a 128 processzoros Fujitsu Primepower 2000 által 2001 augusztusában elért 455,818 pontot.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.