:

Szerző: Vörös Péter

2000. május 12. 09:03

Elbocsátások az AltaVista-nál - tőzsdei bevezetés a nyár végén?

Költségcsökkentési célból küldenek el 40 alkalmazottat, a cég létszámának kb. 5%-át. A Web/e-kereskedelmi szektor egészét kezdi jellemzi a 'visszatérés a Földre', mármint a nyereségességre és az alapvető működésre való koncentrálás. Az AltaVista még mindig nem nyereséges, dacára annak, hogy az egyik legelső Internetes cég volt. Az elbocsátásokon kívül egyelőre nem vezet be a cég más költségcsökkentési lépést.
Az AltaVista ingyenes Internet hozzáférési szolgáltatás bevezetését tervezi Nyugat-Európában ez év vége felé. A CMGI, az AltaVista 81%-os tulajdonosa (a fennmaradó 17% a Compaq Computer kezén van) szerint az AltaVista már ez év végén nyereséges lesz. A tavalyi utolsó negyedévben a cég 52,6 millió $-os forgalom mellett 267 millió $-os veszteséget realizált - kissé meglepő tehát a cég optimizmusa a nyereségesség ilyen gyors helyreállásával kapcsolatban; az sem világos, hogy vajon működési vagy nettó nyereségről van szó.
Elemzők szerint elképzelhető, hogy az április közepén elhalasztott tőzsdei bevezetés (ld. április 18-i hírünket) nyár végén megtörténik - feltéve, hogy az Internetes részvényekkel nem történik addig valami jelentős visszaesés.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 23:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.