Szerző: Barna József

2003. április 24. 14:52

Szerverlapok Opteron processzorokhoz az MSI-től

A tajvani MSI a többprocesszoros szerverekbe és munkaállomásokba szánt AMD Opteron processzor bejelentésével egy időben számolt be arról, hogy megkezdte az új lapkákhoz szánt alaplapjainak forgalmazását. A K8D Master jelenleg az egyetlen olyan termék, amely rendelkezik az AMD ajánlásával .

[HWSW] A tajvani MSI a többprocesszoros szerverekbe és munkaállomásokba szánt AMD Opteron processzor bejelentésével egy időben számolt be arról, hogy megkezdte az új lapkákhoz szánt alaplapjainak forgalmazását. A K8D Master jelenleg az egyetlen olyan termék, amely rendelkezik az AMD ajánlásával.

A maximálisan kétprocesszoros kiépítést támogató K8D Master az AMD 8131 és 8111 lapkakészletre épül, és Socket 940 foglalatba illeszkedő Opteron processzorokat képes fogadni. A lapon 3 PCI-X, 2 PCI és 6 DDR DIMM foglalat található. Az utóbbiakba maximálisan 12 Gbyte ECC DDR333 memóriamodul helyezhető. Ezen túlmenően integrált ATI Rage XL grafikus vezérlő és két Broadcom gigabites hálózati vezérlő is helyet kapott a lapon.

Az MSI a szintén újonnan bejelentett μStar Server Management alkalmazást mellékeli a termékhez, mely lehetővé teszi a szerver távoli menedzselését és állapotának távoli nyomon követését. A K8D Master kétféle kivitelben kerül forgalomba. Az F jelöléssel ellátott változat torony kialakítású szerverekbe készült, míg az FT jelöléssel rendelkező rackszerverekben használható. A vállalat nem hozta nyilvánosságra az alaplapok ajánlott fogyasztói árát.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról