Szerző: Vörös Péter

2000. május 12. 08:36

Lemondott Rick Thoman, a Xerox elnök-vezérigazgatója

Thoman helyét Paul Allaire, a cég elnöke veszi át. A váltásról szóló döntés közös megegyezéssel született a Xerox igazgatótanácsa és Thoman között és azonnali hatállyal érvényes. Anne M. Mulcahy lépett elő Allaire elnök + COO (chief operating officer - kb. működtetési igazgató) posztjára.
A cég márciusban bejelentette, hogy 5.200 alkalmazottat (a létszám 5,5%-át) elbocsátanak költségcsökkentési okokból. Januárban a Xerox gyenge utolsó negyedéves eredményekről számolt be (50%-kal csökkent a nyereség) és a bevételek javulását is csak a második félévre vetítette elő a cég. Az elemzők szerint a Xerox stratégiájával nincs gond, de a végrehajtás akadozik.
A Xerox részvényei a tavaly május végi 62,63$-os szintről közel 60%-kal csökkent, tegnap 2$-os visszaesés után 25,50$-on zárt az árfolyam.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról